SON TV

Gülen’in sarayı 30 milyonluk!

Fethullah Gülen'e yapıldığı iddia edilen 30 milyonluk 'saray' bölgenin emlak fiyatlarını uçurdu!

Gülen’in sarayı 30 milyonluk!

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan İncek semtine bağlı ve 5 ay önce temeli atılan malikanenin Cemaat Lideri Fethullah Gülen’e yaptırıldığı iddiaları oranın emlak fiyatlarını resmen uçurdu.

SAYI 15’E YÜKSELTİLDİ

Emlak piyasası hareketlenen bölgede dün bir de güvenlik hareketliliği yaşandı. İnşaat çevresindeki güvenlikçi sayısı 15’e çıktı. Bir güvenlik müdürü de inşaatta görev yapmaya başladı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

İşadamı Akın İpek’in başkentin imara açık en yüksek noktası İncek’te 5 ay gibi kısa bir sürede inşa ettirdiği görkemli malikanenin yankıları sürüyor. Bir “başkanlık sarayı”nı andıran yapının kimin için inşa edildiğinin gizemi sürerken yüksek duvarlarla çevrili malikanede Sabah Gazetesi’nde yayınlanan “Bu saray kimin için?” haberinin ardından güvenlik tedbirleri arttırıldı.

ÇEKİM YAPILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Mogan ve Eymir Gölü sırtlarında 6 yapıdan oluşan lüks malikanenin etrafında kuş uçurtmayan güvenlik görevlileri haberin ardından bölgeye giden gazetecilerin çekim yapmasına izin vermedi.

5 güvenlik kulübesinin olduğu, 24 saat korunan lüks yapının etrafında görüntü alınmasınıengelleyen görevliler gazete araçlarının plakasının fotoğraflarını çekti. Fethullah Gülen sarayı, bölgedeki emlak fiyatlarını da yükseltti.

Fethullah Gülen için malikane yapıldığına ilişkin söylentilerin yayılmaya başlamasından sonra, emlak fiyatlarında hareketlenme yaşadığını anlatan bir emlakçı, bölgedeki hareketliliği şöyle anlattı: “Fethullah Gülen’e komşu olmak isteyenler, sık sık gelip arsa ya da satılık ev soruyor. Bu yüzden, metrekare fiyatları, 500 liradan bin 500 liraya fırladı. Malikanenin hemen altında, yol üstünde 2 bin 700 metrekarelik satılık arsa var. Mal sahibi arsa için 4.5 milyon lira istiyor. Bölgedeki villa fiyatları da çok yükseldi.”

30 MİLYONLUK SARAY

İnşaatın, bayındırlık birim fiyatları ile 7 milyon 500 bin liralık bir maliyeti var. Daha çok villa tipi yapılanmanın olduğu İncek’teki arsa fiyatlarının metrekaresi 400 lira ile bin 500 lira arasında değişiyor. Arsası yaklaşık 10 milyon, bina inşaatı ise 7 milyon 500 bin lira olan sarayın, mobilya ve diğer donatılar eklendiğinde yaklaşık 30 milyon lira gibi bir maliyete ulaşması bekleniyor.

SABAH’TAKİ HABERİNE DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!