SON TV

Mehmet Şimşek’in çocukları Kabine’nin ilk ikizleri!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikiz kız babası oldu. Şimşek sevincini, 'Şu an itibarıyla iki evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum' sözleriyle paylaştı!

Mehmet Şimşek’in çocukları Kabine’nin ilk ikizleri!

Siyasetin yoğun gündemi arasında Kabine, ikiz bebek sevinci yaşadı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikiz çocuğu dünyaya geldi. Kabine’nin çocuk sayısı 74 olurken, Bakan Şimşek sevincini “Şu an itibarıyla iki evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah bahtlarını açık etsin, sağlık ve mutlulukla” sözleriyle paylaştı.

İKİ TEPSİ BAKLAVA

Dört yıl önce Esra Kara ile evlenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek baba oldu. İkiz kız babası olan Şimşek sevincini Twitter’dan paylaştığı fotoğraf ile duyurdu. Bakan Şimşek aynı zamanda kızlarının doğumuyla ilgili olarak attığı İngilizce tweet’te kızlarının doğumunu, “hayatının en mutlu anı” olarak tarif etti. Daha sonra hastaneden ayrılıp Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak için Başbakanlık Merkez Binası’na giden Bakan Şimşek, gazetecilerin kutlamalarına gülerek ve el sallayarak karşılık verdi. Öte yandan çiçeği burnundaki baba, Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere beraberinde iki tepsi baklava ile gelip Kabine’deki arkadaşlarına ikramda bulundu.

REKOR AVCI VE GÜLLÜCE’DE

Bakan Şimşek’in ikizleri ile birlikte Kabine’nin çocuk sayısı 74’e çıktı. Kabine’de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 5’er çocukla rekoru elinde bulundururken, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise tek çocukla en az çocuklu bakanlar listesinde yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise evli değil.

MAAŞI DA ARTIYOR

İkiz bebeklerle birlikte Maliye Bakanı Şimşek’in maaşı da (her bir bebek için 38.5 lira) yaklaşık 80 lira artacak. Ayrıca bir defaya mahsus olmak üzere yaklaşık 193 lira doğum yardımı alacak.

BAŞBAKAN ‘3 ÇOCUK’ DEDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, nikâh şahitliğini yaptığı Şimşek çiftine “Ben daha önce Mehmet’le bu konuyu konuşmuştum. ‘Esra’yla da bu konuyu konuş’ demiştim. O da ‘konuştum’ dedi. Maliye Bakanlığı’nda her şeyi sıkıyorsun bu konuda sıkma” sözleriyle 3 çocuk nasihati vermişti.

İLK FOTOĞRAF TWİTTER’DAN

İkiz kız babası olan Bakan Şimşek, mutluluğunu Twitter’dan paylaştığı fotoğraf ile duyurdu. Şimşek aynı zamanda İngilizce tweet’inde kızlarının doğumunu “hayatının en mutlu anı” olarak tarif etti.