Başbakan Erdoğan’a Vakıfbank’tan istifa eden Kılıçdaroğlu’nun kızı soruldu

Başbakan Erdoğan'a Vakıfbank'tan istifa eden Kılıçdaroğlu'nun kızı soruldu

Başbakan Erdoğan'a Vakıfbank'tan istifa eden Kılıçdaroğlu'nun kızı soruldu

Başbakan Erdoğan’a Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Vakıfbank’tan istifa eden avukat kızı soruldu. Kemal Kılıçdaroğlu salı günü gurup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın kızı ve oğlunun yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in Vakıfbank’taki hesap bilgilerini açıklamıştı. Bu bilgilerin açıklanmasından sonra kızının istifa etmesi manidar bulunmuştu.

Almanya ziyaretinden dönen Başbakan Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorulardan biri de Kılıçdaroğlu’nun Vakıfbank’tan istifa eden avukat kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ile ilgili oldu. Başbakan Erdoğan CHP liderine Vakıfbank’tan istifa eden kızı üzerinden yüklendi. Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV’in hesapları ile ilgili bilgileri açıkladıktan sonra kızının istifa etmesini, “Bu olay oldu çok ilginç, kızı istifa etti. Niye istifa ettin” dedi.

Başbakan Erdoğan konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

TÜRGEV OLAYI OLDU KIZI İSTİFA ETTİ

Bir kere önce SSK’da yaptıklarının hesabını versin. Sen Rahşan Affı’yla kurtulmuş bir adamsın. Önce bunların hesabını ver demek lazım. Bütün sülaleni SSK’ya yerleştirdin. Hani bizim için “şöyledir böyledir” diyorlar ya. Ya bizim iktidarımız döneminde senin kızın Vakıfbank’a girdi. O dönemin Genel Müdürü, konuyla ilgili olarak bu benim kulağıma geldiğinde, bunu bana arkadaşlar sordular. “Çok farklı yerlere çekilir. Madem geliyor, hayırlı olsun” dedim. Şimdi bakın tam bu TÜRGEV olayı oldu, çok enteresan, kızı Vakıfbank’tan istifa etti. Niye istifa ediyor? Sen orada bir rakam açıklıyorsun. “Bu para nereden geldi?” diyorsun.

TÜRGEV’İN HESAPLARINA GİREN RESMİDİR

Bir defa hiçbir bankanın kasasında gayrı resmi para bulunmaz. Her bankaya giren rakam resmidir. Ve bu, o vakfın hesabıdır. Nereden geldiği hepsi orada bellidir. Gizlilik esasına kayıtlı olduğu halde, biliyorsunuz bütün veriler gizlidir. Bu yasa dışı uygulamayı yapan kişi, bir murakıp mıdır, bir müfettiş midir, bir personel midir kimse… Ve her vakfa ne kadar hibe yapılırsa alabilir. TÜRGEV’in “Şuraya kadar alır” diye bir şey yok. Her tür yardımı kabul edebilir. Ama partilerde öyle değil. 20 bin civarının üstüne çıkamazsınız. Sen şimdi bunu söylemekle neyi ispat etmeye çalışıyorsun? Adam yatıyor kalkıyor TÜRGEV.

2 BİN KIZI YURTTA OKUTUYOR

Niye çünkü Tayyip Erdoğan’ın oğlu, kızı orada. Ee ne olacaktı? Bu vakıf, benim belediye başkanlığım dönemimde kurulmuş. Bunları söyleyen sen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne verilen devlet arazilerini niye konuşmuyorsun? İstek Vakfı’na, Türk Eğitim Vakfı’na verilen yerleri niye konuşmuyorsun? Bunlar hep devletin, Milli Emlak’ın verdiği yerler. Şu an mesela Davutpaşa’daki Çukurambar, aynı şekilde Çarşamba’daki Çukurbostan Fatih Belediyesi’nin bizden önceki dönemlerde bu vakıflara verdiği yerler. Oralar buraları almış da suç işlenmiş diye söylemiyorum. Bu beyefendi samimi olmadığı için söylüyorum. TÜRGEV ne iş yapıyor? Buraya gelenlerin şahsi bir şeyi var mı? Veya benim oğlumun, kızımın, 17 mütevelli heyetteki arkadaşların kişisel menfaati söz konusu değil. Hepsi orada böyle bir hizmeti yapıyorlar. Şu an 2 bin civarında kız yurtlarda kalıyor, burslar veriliyor. Bundan iftihar etmesi gerekirken beyefendi rahatsız oluyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version