SON TV

Parasızlık yüzünden çocuklarını göremiyor

Ayrıldığı eşi çocuklarını göstermediği emekli öğretmen, parası olmadığı için mahkemeye başvurup çocuklarını göremiyor.

Parasızlık yüzünden çocuklarını göremiyor

Ayrıldığı eşi emekli öğretmen Bahadır Üney’e çocukları göstermiyor. Parasızlık yüzünden mahkemeye başvuramadığı için de 1 yıldır 13 yaşındaki kızını, 4 aydır da 9 yaşındaki oğlunu göremiyor. “Param olmadığı için icra yolunu da kullanamıyorum” diyen Üney, “Bugün çocuklarımı görmek için para vermem gerekiyor. Parası olmayanlar bu ülkede babalık yapamayacak mı?” diyerek isyan ediyor.

Sabah Gazetesi’nden Kadir Kemaloğlu’nun haberine göre; emekli öğretmen Üney, gerekli parayı yatıramadığı için velayetleri eski eşinde olan çocuklarını göremiyor. Üney, “Parası olmayanın babalık hakkı yok mu” diye konuştu

İzmir Tire’de yaşayan Bahadır Üney ile 2000’da hayatını birleştirdiği E.Ü. çiftinin, Kardelen (13) ve Muharrem (9) isminde 2 çocukları dünyaya geldi. İlk yıllarda sorunsuz geçen evlilik, Üney’in emekli olmasının ardından maddi sıkıntılar yaşamaları üzerine çatırdamaya başladı.

MADDİ SIKINTILAR VARDI

Eşinin manevi desteğiyle sıkıntıları aşabileceklerini belirten emekli Üney “Kredi çekip ev almıştık. Kredi borcu ve maaşımın düşmesi sonucu ekonomik olarak sıkıntıya girdik. Yardımcı olsaydı kolayca sıkıntıları atlatırdık. Ancak o çocuklarımı alarak evden ayrıldı. 2009’da nafaka davası açtı. Ben de boşanma davası açarak çocuklarımın velayetini istedim. Ben 30 yıllık eğitimciyim. Pedagoji dersi dahil çocuklarıma faydalı olabilecek her türlü donanımım var. Ancak mahkeme çocuklarımı karşı tarafa verdi” dedi.

PARA YOKSA GÖRÜŞME YOK

Çocuklarını okullarında gizlice görmeye gittiğini belirten Bahadır Üney, “Bu acı verici bir olay. Kendi çocuğunuzu bir suçlu gibi gizli gizli görüyorsunuz. Ancak sonra bunu da yapamaz oldum. Engeller çıkarmaya başladılar. Gelinen noktada 1 yıldır kızımı, 4 aydır da oğlunu göremiyorum. Param olmadığı için icra yolunu da kullanamıyorum. Bugün çocuklarımı görebilmek için para vermem gerekiyor. Hakkımı hukuki yoldan aradım bundan sonrada çocuklarıma kavuşmak için hukuki mücadelem devam edecek. Ancak yetkililerin bu konuya el atmalarını istiyorum. Parası olan arkadaşlarım gidip çocuklarını görebiliyor. Ama ya bizler? Parası olmayanlar bu ülkede babalık yapamayacak mı” diye konuştu.

İCRA YOLUYLA GÖRÜŞ

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aksoy “Anne, çocuğunu babaya göstermediği takdirde baba icra memurluğuna başvuruyor. Baba ayda iki kez görüşme için için icraya 300 lira yatırıyor. İcra memuru, polis memuru ve pedagog dahil 5-6 kişiyle çocuğunu almaya gidiyor. Para bulamayan babalar evlatlarını göremiyor” diye konuştu.

ETİKETLER: