SON TV

Ermenistan’dan gelip yaşlı Ermenileri soyuyorlar

Ermenistan'dan gelen çete, Türk vatandaşı olan yaşlı Ermenilerin yanlarına hizmetli yerleştirip yüzbinlerce dolar değerindeki altınlarını çalarak kaçtı.

Ermenistan’dan gelip yaşlı Ermenileri soyuyorlar

Ermenistan’dan gelen Ermeni vatandaşları, Türkiye’deki yaşlı ermenilerin yanlarına hizmetli yerleştirip soydukları ortaya çıktı. Yüzbinlerce dolar değerindeki ziyhnet eşyalarını çalıp Ermenistan’a götürüyorlar.

Ermenistan vatandaşları Ermenistan’dan getirdikleri kadınları bakıcı olarak yaşlı Ermenilerin yanlarına yerleştiriyorlar. Bu şekilde evde ziyhnet eşyası olup olmadığını tespit eden hırsızlar, yaşlı ermeni kadınları soyduktan sonra aldıkları yüzbünlerce dolar değerindeki altınlarla ülkelerine dönüyorlar.

HİZMETLİ OLARAK EV ALINDI

3’ü kadın 3’ü erker 6 kişilik hırsızlık çetesi, Türkiye’de yaşayan yaşlı Ermeni kadınları soymak için Ermenistan’dan geldiler. Çete, kadınları bakıma muhtaç yaşlı Ermenilerin evlerine yerleştirdi. 73 yaşındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı Sara B., yatalak annesi ile birlikte yaşadığı için Ermenistan’dan gelen Anahit S.’yi hizmetli olarak evine aldı.

KAPIYI İKİ ORTAĞINA AÇTI

Hırsızlık amacıyla memleketinden gelen Anahit S., bir süre evi kolaçan ettikten sonra birlikte geldiği çete üyelerine haber verdi. Yatılı hizmetli Anahit, gece 22.00’da çete üyeleri Gegham S., Karine G. ve hırsızlık sonucu paylarına düşen yüzbinlerce dolar değerindeki altınlarla memleketlerine gittikleri için soyadları tespit edilemeyen Edgar ve Gago isimli kişiler için kapıyı açtı.

İçeri giren hırsızlar, annesi uyuyan ev sahibi Sara B.’yi bıçakla tehdit edip yere yatırdı. Bu sırada yaşlı kadının kolu çıktı. Evin altını üstüne getiren hırsızlar, 300 bin doların üzerinde değeri bulunan altın, biri vizon 4 aret kürk, 250 bin TL değerinde 2 metre uzunluğunda burma zincir ve 10 bin dolar nakit parayı alarak hizmetli Anita ile birlikte kaçtılar. Bir bankanın güvenlik kamerasını inceleyen polis yaptığı takip sonucu kimliklerini tespit ettiği hırsızları 1 ay sonra yakaladı. Bu bir aylık süre, çeteye yeni bir hırsızlık şansı tanıdı.

YATAK ODASINDA SAKLIYORDU

Bu süre içinde yaşlı ve yatalak ablası ile birlikte Şişli’de yaşayan Jilda K.’nin evine Karina G.’yi hizmetli olarak yerleştiren hırsızlar burada da hatırı sayılır bir soygun gerçekleştirdiler. Karina, altınlarının bir kısmını banka kasasında bir kısmını da yatak odasındaki dolapta saklayan Jilda’nın, bankadaki kasada bulunan altınların eve taşınmasını çeteye haber verdi. Bankadan getirilen altınlar ile ganimeti büyüten hırsızlar, eve telefon açarak hizmetli Karina’ya Ermenistan’dan getirdikleri mektubu vermek istediklerini söylediler. Bu kez eve gelenler arasında bir önceki evin hizmetlisi olan Anita’da bulunuyordu. Çete üyeleri doğrudan yatak odasına yöneldiler. İçinde yüzbinlerce dolar değerindeki altın bulunan dolaba yönelen hırsızlar, ellerindeki poşete koydukları ziyhnet eşyası ile kaçtılar.

HIRSIZLAR AYNI

Evin sokağında bulunan bir bankanın güvenlik kamerasını inceleyen polis, bir ay önce Sara B.’nin evine giren hırsızlarla bu hırsızların aynı kişiler olduğunu belirledi.
Organize bir suç örgütü ile karşı karşıya olduğunu anlayan polis çalışmalarına hız verdi. Yapılan araştırmada adres tespit edildi. Adrese yapılan baskında hizmetli iki kadın ve bir erkek yakalanırken, Edgar ve Gago’nun paylarına düşen altınlarla Ermenistan’a kaçtıkları tespit edildi.
Yakalanan hırsızların evinde 7 sayfalık hırsızlık malzemesi bulundu. 4 kürkten 3 tanesini 1.150 TL’ye bir dericiye sattılar. Dericiye giden polis, kürkleri geri alarak sahiplerine teslim etti. Evde bulunan yüzbinlerce dolar değerindeki altın sahiplerine iade edildi.
Hırsızlar yakalanarak haklarında nitelikli yağma, suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, hırsızlak, yağma ve uyuşturucu madde kullanmak suçundan dava açıldı.

ETİKETLER: