SON TV

Zuckerberg Whatsapp’a neden 19 milyar dolar verdiğini açıkladı

Facebook'un sahibi ve kurucusu Mark Zuckerberg Whatsapp'a neden 19 milyar dolar verdiğini açıkladı.

Zuckerberg Whatsapp’a neden 19 milyar dolar verdiğini açıkladı

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg 19 milyar dolar vererek Whatsapp’ı satın aldı. Bu haber teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırmış herkes birbirine Zuckerberg’in yıllık cirosu sadece 450 milyon dolar civarında olan şirkete neden bu kadar fazla para ödediğini sormaya başlamıştı. İşte o Zuckerberg Whatsapp için neden bu kadar para ödediğini açıkladı.

POTANSİYELİNE İNANIYORUZ

Zuckerberg Whatsapp için 19 milyar dolar ödeyeceklerini çünkü şirketin potansiyeline inandıklarını söyledi. Whatsapp’in şu anda 1 milyar kullanıcıya koştuğunu söyleyen Zuckerberg aynı zamanda mesajlaşma servisi ile dünyanın 3’te 2 sine internet ulaştırabileceklerini söyledi. Facebook’un kurucusu saydığı bu nedenlerden ötürü Whatsapp’in çok değerli bir uygulama olduğunu belirtti ve 19 milyar dolarlık bedelin aşırı olmadığının sinyalini verdi.

DÜNYAYA İNTERNET GÖTÜRECEK

Facebook’un dünyanın geri kalanına internet sağlamak için Internet.org isimli bir projesi bulunuyor. Bu proje ile Afrika kıtası gibi bölgelere ucuz formüllerle internet götürülmesi hedefleniyor. Whatsapp’in internet altyapısının ise bu iş için biçilmiş kaftan olduğu ifade ediliyor.
Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma servisi olan Whatsapp’in 450 milyon civarında kayıtlı üyesi bulunuyor. Bu üyeler servisi kullanmak için her yıl 0.99 dolar ödüyor. Whatsapp’ten sonra ise en çok kullanılan mesajlaşma servisi ise 300 milyon kullanıcıya sahip olan Japan’s Line. Japan’s Line’ı 270 milyon aktif kullanıcı ile WeChat izliyor.

ETİKETLER: