SON TV

Fethullah Gülen’in tepki çeken fotoğrafı

Fethullah Gülen'in son röportajı için çekildiği fotoğrafta ayaklarını uzattığı yerin tam karşısındaki ayet tepkilere yol açtı.

Fethullah Gülen’in tepki çeken fotoğrafı

Fethullah Gülen’in son röportajı için çekildiği fotoğrafta ayaklarını uzattığı yerin tam karşısındaki ayet dikkat çekti. Kendisine ait web sitesinde babasının doğduğu yere bile saygılı olduğu belirtilirken Kur’an ayetini ayak ucuna alması büyük tepki çekti

Zaman Gazetesi’nin Fethullah Gülen ile yaptığı röportajın ikinci bölümünde, Gülen’e ait olduğu ileri sürülen odanın fotoğrafına da yer verildi. Röportajda Gülen’in kaldığı oda olarak gösterilen küçük oda yalnızca bir yataktan oluşuyor. Fotoğrafta ise bir başka ayrıntı dikkat çekiyor.

AYAK UCUNDA KUR’AN AYETİ

Fotoğrafa göre Fethullah Gülen’in yatarken ayaklarının uzandığı yerin tam karşısında Kur’an-ı Kerim ayetinin yazıldığı bir tablo duruyor. Fotoğraftan anlaşıldığı üzere Gülen, Kur’an ayetinin, Allah lafzının yazdığı ayete doğru ayaklarını uzatarak uyuyor.

Tabloda, HÛD Suresi’nin 88. ayetinde yer alan “Başarım ancak Allah’ın yardımı iledir” manasına gelen “Ve mâ tevfîkî illâ billâh” yer alıyor.

Fethullah Gülen’in odasındaki bu ayrıntı, Müslümanların Kur’an ayetlerine karşı duyulan saygıdan dolayı, ayaklarını değil başlarını ayetin karşısına alarak uyuduğunu hatırlattı.

BABASININ DOĞDUĞU YERE SAYGI DUYUYOR

Oysa Fethullah Gülen’in resmi sitesinde yer alan ve kendisine ait sözler, ayete ayak uzatan Gülen’in babasının doğduğu yere bile saygı gösterdiğini anlatıyor.

İşte o sözler:
“Burada unutmadan şunu da ilave edeyim ki, ben hayatımda bir defaya mahsus dahi babama doğru yani onun doğduğu ve şu anda medfun bulunduğu Korucuk’a doğru ayağımı uzatıp yatmadım. Benim ebeveyne karşı saygı anlayışım budur.”

Kaynak: Takvim