SON TV

Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı dün akşam Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı dün akşam Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tek parti dönemi ağır din baskısı ve bugün CHP-Cemaat ittifakının konu edildiği programda Kadir Mısıroğlu hem cemaate hem CHP’ye yüklendi…

Mısıroğlu tek parti CHP döneminde 20 bin camiinin nasıl talan edilip, ahır ve hastaneye çevrildiğini belgelerle gözler önüne serdi.

Bunların dinle imanla alakası olamaz diyen Mısıroğlu: Bir insanın yanlışını bilerek ortak olursan sende yanlış yaparsın zamanında 20 bin cami yıktılar kışla yaptılar. Bunların hepsinin belgesi mevcut hepsi satılmış bazen 5-10 cami birden satıldı. İşte belgeler burada buradan belgeleri gösterebilirim. Sayın Kılıçdaroğlu işte ahır yapılan camilerin belgesi onu da cemaat haberleştirmiş günümüzde CHP’ye destek olan cemaat 22 nisan 2012 de haberleştirmiş. Bunların bu dinle bu tarihle bu milletle alakası yok.10 kuruşa camii 25 kuruşa mescit satıldı. Buyrun işte görün Zaman Gazetesi’ni.

Bazı camiiler CHP bürolarına çevrildi. Üzerinde 6 ok işareti var. İşte o dönemin bir fotoğrafı. Süleymaniye Camii’nin önündeki dükkanları Ermenilere ve Rumlara sattılar. Şimdi kiraları onlara gidiyor. Ben buradan cemaat mensuplarına soruyorum. Bunlara mı oy vereceksiniz.” şeklinde konuştu..

“BORALTAN FACİASI, CHP’NİN GERÇEK YÜZÜDÜR”

Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği “Boraltan Faciası”na da değinen Kadir Mısıroğlu: Nazilerle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle Sovyetler Birliği tarafından aranan 417 Azerbaycanlı, Aras Nehri üzerindeki Boraltan köprüsünden geçerek Türkiye’ye iltica etmişlerdi. Ruslar Azeri kardeşlerimizi istiyor. Meclisten çıkan teslim etmeyelim kararına rağmen Reisi Cumhur İnönü komutanı arayıp elindeki Azerileri teslim etme görevi verdi. Azeriler dedi ki “bizi verip onlar öldürüceğine bizi siz öldürün” demişlerdir. Nitekim bir grup geçti öbür grubu kumandan tuttu acele telgraf çekti hükümete “karşıya geçenleri öldürüyorlar geri kalanları göndermeyim. Müsaade edin.” İsmet Paşa “Hayır hepsini göndereceksiniz” diye emir verdi. İşte CHP’nin gerçek yüzü budur” dedi…

DİNLER ARASI DİYALOGÇULAR, KİLİSE ÇANINI EZAN’A FON MÜZİĞİ YAPTI

Pogramın ikinci bölümünde Deşifre Programı, Gülen Cemaatinin yürüttüğü “Dinler arası diyalog projesi” ile ilgili şok bir görüntü yayınladı…

TARİH: MAYIS-2004
YER: MARDİN

Bu görüntüler, Gülen cemaatinin düzenlediği ve cemaatin televizyonundan da canlı yayınlanan ‘DİNLER VE BARIŞ’ sempozyumundan. Dinler ve Barış başlıklı bu dinler arası diyalog sempozyumunda Hıristiyanlığı simgeleyen haç, Yahudiliği simgeleyen Davut yıldızı, Türklüğü ve İslam’ı simgeleyen Hilal de aynı karede yer alıyor. Diyalog toplantısı başlar başlamaz kürsüye gelen bir spiker Bakara süresi 208. ayeti okuyor. Daha sonra ise bir Arap papaz Matta İncili’nden bir bölüm okuyor… Okuduğu bölümde Kuran’da Rahman çocuk edinmemiştir ayetine tamamen ters olan haşa Tanrı evlatları ifadesi dikkat çekiyor… Ancak toplantıda bulunanların tamamen şirk olan ‘tanrı evlatları’ ifadesini alkışlaması dinler arası diyalog adı altında İslami değerlerin nasıl erazyona uğratıldığını gözler önüne seriyor. Sözde diyalog toplantısında temsili sırat köprüsüne de yer veriliyor. Temsili Sırat köprüsünden önce Fener Rum patriği Bartelemeo peşinden papaz patrik ve hamam daha sonra da İstanbul müftüsü ve Diyanet İşleri Başkan yardımcısı geçiyor. Güya temsili sırat köprüsünden geçilip cennete ulaşılıyor. Temsili sırat köprüsü geçişi sırasında bir taraftan ezan okunurken aynı anda kilise çanları da okunan ezana eşlik ediyor. Böylece ezan sesi ve çan sesi birbirine karışıyor.

Ve TARİH 15 Mayıs 2004

Mardin’de başlayan dinler arası diyalog zırvalığı bu kez İstanbul’da bir kültür merkezinde devam ediyor. Toplantı sırasında barkovizyona çok ilginç bir görüntü yansıtılıyor. Ayasofya’nın kubbesinin üzerinde İslamı simgeleyen hilal, Hıristiyanların simgesi Hac ve Yahudiliği simgeleyen Siyon yıldızı göze çarpıyor.

Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu, bu görüntülerin Gülen Cemaatinin islamı dönüştürmek istediğinin kanıtı olduğunu belirtirken: Fethullah Gülen’in islamı anlatışındaki sakatlıklar ortada, “İsa’nın babası Hz. Muhammed’dir diyor. Ayrıca “Papazlar doğru söylüyor” diyor.. Papa’ya “sizin misyonunuza ortak olmak istiyoruz” diyor. Ben böyle söyleyen bir insanın Müslümanlığından şüphe duyarım” şeklinde konuştu…

ETİKETLER: