SON TV

Kara merhem kafasında delik açtı

yüzündeki kanserli dokuyu tedavi etmek için bitkisel tedavi uygulayan ve dokunun bulunduğu yere 'kara merhem' süren bir kişinin başına inanılmaz bir olay geldi.

Kara merhem kafasında delik açtı

Avustralya’daki Brissbane kentinde yüzündeki kanserli dokuyu tedavi etmek için bitkisel tedavi uygulayan ve dokunun bulunduğu yere ‘kara merhem’ süren bir kişinin şakağında 2.5 santimetre genişliğinde siyah bir delik meydana geldi.

DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI

Brisbane Times’ın haberine göre, Brisbane’deki Princess Alexandra Hastanesi’nin Acil Servisi’ne gelen bir hastanın yüzündeki iki buçuk santimlik simsiyah deliği gören doktorlar şaşırdı.

Araştırmada, 55 yaşındaki hastanın yüzündeki kanserli dokuyu iyileştirmek için son 4 ayda ‘Kocakarı ilacı’ olarak da adlandırılan ve ‘Kan otu’ adı verilen bir bitkiden üretilen ‘Kara merhem’ kullandığı ortaya çıktı. Şiddetli ağrılar ve şakağında açılan ‘Kara delik’ şikayetiyle acil servise gelen hastaya ilk başta kanser tedavisi uygulamayan doktorlar, öncelikle kara deliğin kapatılması için tedavi yaptı. Hastanın şakağındaki 2.5 santimlik kara delik ancak 3 aylık tedavi sonunda iyileşebildi. 1900’lü yıllarda deri hastalıklarında yaygın olarak kullanılan kara merhem 2004 yılında Amerikan İlaç Dairesi (FDA) tarafından yasaklanmıştı.