SON TV

GATA ile ilgili çarpıcı itiraf

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde halen görevde olan muvazzaf bir subay'dan çarpıcı itiraflar geldi.

GATA ile ilgili çarpıcı itiraf

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) halen görevde olan muvazzaf bir subay, GATA içindeki paralel yapılanmaya ilişkin şok iddialar içeren bir mektup kaleme aldı. Güvenlik nedeniyle ismini açıklamayan muvazzaf subay, paralel yapının 1988’den itibaren GATA’ya sızmaya başladığını açıkladı. 1987’de Gülen örgütüyle tanışan askeri yetkili muhafazakar hassasiyetleri nedeniyle sempatiyle yaklaştığı yapının oyunlarını gördükçe maksatlarının İslami bir yaşam inşa etmekle ilgili olmadığını anlattı. 2010 yılına kadar olumlu bir şekilde yaklaştığı grubun çıkarlarına aykırı davranmaya başladıktan sonra kendisine yönelik yıpratma ve iftira politikasının yürütüldüğünü, 25 yıllık arkadaşlarının bile kendisine düşman kesildiğini ifade etti.

MASONİK YAPI GİBİ:

Muhafazakar hassasiyetlere sahibim. 28 Şubat döneminde ordudan atılan subayların olmasını içime sindiremiyordum. Ben bu düşünceler içerisindeyken cemaatin çıkarları söz konusu gösterilerek bana yapmadıklarını bırakmadılar. Masonik bir yapılanma gibi her noktayı sarmışlardı.

YEMEK ARTIKLARI:

1996 yılı 9-10 Mayıs tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesi’nde Tıp Kongresi düzenlendi. (Not: Bu bilgi GATA’nın internet sitesinde Sağlık Bilim Hizmetleri Yönetim Bilim Dalı’nın faaliyetleri bölümünde kayıtlı.) Kongre sonrasında kıdemli Albay T.F. (O zaman üsteğmen) bir yere gideceğimizi söyledi. Önce bir AVM’ye gittik. Etraftan gizli saklı minibüse bindik. Altunizade’deki bir binanın özel katına çıktık. Vaiz sarığıyla Fethullah Gülen geldi. Yarım bıraktığı yemeğinden arta kalanı yemek için yarışan askeri yetkilileri hâlâ unutamıyorum.

SIZMAK İÇİN GATA:

Yüksek puan alsalar bile çocuklarını GATA’ya yönlendirdiler. Şu anda Fatih Üniversitesi’nden daha fazla akademik üye ve öğrencileri GATA’da bulunuyor.

GÜLEN’İN KARARGAHI:

Genelkurmay Lojistik Dairesi içinde yer alan Sağlık Daire Başkanlığı, Fethullah Gülen’in Genelkurmay’daki karargahıdır. Bu daire tarafından yapılan çalışmaların özünde Gülen’in TSK’yı nasıl ele geçireceği vardır. M.Ö. bu projenin başındadır. M.Ö. yaptığı hiçbir işte vatan yahut millet menfaatini gözetmez. Önceliği TSK değil Gülen’in fikirleridir. GATA’da 500 öğretim üyesinden 150’si Gülen cemaatine bağlıdır.

AMAÇ KURMAY:

Çocukların Kara Harp Okulu’nu dereceyle bitirmesini istiyorlar. Kurmay olarak en üst makamlara kadar çıkabilecekler.

‘GATAKULLİ’ DEMİŞTİ

2009’da Ergenekon davasında tutuklama kararı çıkarılan üst düzey askerlerden bazıları GATA’ya sevk edildi. GATA’da yatış raporu alınmasının ardından Fethullah Gülen “Orada bir gatakulli var” dedi. Örgüt, dikkatleri GATA’ya yoğunlaştırdı.