SON TV

Şekerbank satılıyor mu? Kime satılacak?

Şekerbank, Şekerbank satılıyor, Şekerbank satışa çıktı mı, Şekerbank kime satılacak, Şekerbanktan satış açıklaması,

Şekerbank satılıyor mu? Kime satılacak?

Şekerbank, Şekerbank satılıyor, Şekerbank satışa çıktı mı, Şekerbank kime satılacak, Şekerbanktan satış açıklaması,

Şekerbank yüzde 33.98 hisse ile ana hissederı olduğu Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nın, hisse satışına dair olarak bir müzakerede bulunmadığını bugün yaptığı açıklamayla duyurdu. Yani Şekerbank hisseleri satışa çıktı

Bugün bir gazetede yer alan bir haberde, Şekerbank’ın ortakları arasında bulunan Samruk Kazyna Kazakistan Devlet Varlık Fonu ve Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı’nın hisselerine ilişkin toplamda üç Ortadoğulu bankanın talip olduğu ifade edildi.

Bankadan konuyla alakalı olarak KAP’a yapılan açıklama kapsamında, “Şekerbank’ın yüzde 33.98 hisse ile ana paydaşı olan Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, habere konu olan pay satışına ait olarak bir müzakerede bulunmamıştır” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bankamız ortaklarından Samruk Kazyna Kazakistan Varlık Fonu’nun sahibi olduğu BTA Bank JSC paylarını Kazakistan menşeili Kazkommertsbank’a devretme istikametinde müzakere yaptığı daha önce medyaya yansıyan haberler aracılığıyla duyulmuş olup, mevzubahis kulis haberinin Kazkommertsbank’ın bu hisselere yönelik yaptığı olası görüşmelere dayanılarak oluşturulduğu düşünülmektedir” denildi.

Kaynak gösterilmeyen haberde, taliplerden birinin Dubai merkezli Mashreqbank olduğu belirtilirken, diğer iki talipten birinin Katar’dan diğerinin de Bahreyn’den olduğu kaydedildi. Şekerbank payları seans açılışıyla tavan düzeyinin görmesinin hemen peşinden, bankanın izahıyla kazançlarının bir bölümünü geri verdi. Paylar ilk seansı yüzde 6.88 yükselişle 2.33 düzeyinden bitirdi