SON TV

Samsung Galaxy Note 4 özellikleri ve fiyatı!

Samsung cephesinde Galaxy S4'ün suya karşı dayanıklı versiyonu Galaxy S4 Active ile Xperia Z1 yanıt verilmeye çalışıldı,

Samsung Galaxy Note 4 özellikleri ve fiyatı!

Su geçirmeyen telefonlar özellikle yazın, havuz ve deniz sevdalısı tatilcilerin büyük ilgi odağı oluyor. Ancak Samsung bugüne kadar S4 Active dışında hiçbir amiral gemisi modelinin su geçirmez sürümünü üretmemişti.

Amiral gemisi modelleri ise markaların en prestijli modelleri oluyor ve telefon kullanıcıları “su geçirmez” özellikli daha düşük bir model almak yerine, daha prestijli olan modeli elinde bulundurmayı tercih ediyordu.

Sonuç ise malum: Her yazmayonun cebinde unutularak tuzlu deniz suyuna veya havuza girerek bozulan pahallı telefonlar…

Samsung Galaxy Note 4 muhteşem Tasarımı şok Fiyatı Ve Özellikieri (Galaxy Note 4)

Samsung şimdi, daha önce Samsung S4 Active modeli ile sunduğu su geçirmezlik özelliğini amiral gemisi modeli olacak Galaxy Note 4’e taşımaya hazırlanıyor.

Bu konudaki en büyük delil ise, Samsung’un 5 milyon adet LDS telefon anteni siparişini iptal etmesi, zira bu antenleri sudan korumak son derece zor. Samsung’un bunun yerine su geçirmez olarak bilinen H-IMA antenlerinden sipariş ettiği biliniyor.

LDS antenlerin çekim gücü daha fazla ancak suyla temas etmeleri halinde kullanılmaz hale geliyorlar. H-IMA antenler ise daha düşük çekim küvetine sahip olmalarına rağmen, suyla barışık çalışabiliyorlar.

Samsung bu hamleyle, büyük ilgi gören Sony’nin su geçirmez telefonu Xperia Z1’e rakip bir amiral gemisi yaratmaya çalışıyor gibi görünüyor. Böylece, Samsung’un gelecek telefonlarında su geçirmezliği standart hale getirmesi de mümkün.

Esnek Ekranla gelebilir

Samsung, 3 kenarlı ekran teknolojisini geçtiğimiz sene test etmişti. Büyük ihtimalle bir milyona yakın cihaz bu şekilde üretilecek ve hedef alınan pazara sunulacak. Samsung ilk olarak eğimli ekran teknolojisini de Galaxy Round üzerinde denedi fakat çok da beklediği sonuca ulaşamadı. Uzmanlara göre aynı teknolojiyi Güney Koreli devin yeni cihazları üzerinde denemesi çok da mantıklı değil.

Samsung’un esnek ekran araştırmalarına yaklaşık 1,9 milyar dolar bütçe ayırdığı konuşulmakta. Bu bağlamda katlanabilir ekranlarla da 2015 yılında tanışabiliriz. Katlanabilir ekran konusundaysa en büyük engel cihaza konulacak piller. Çünkü Samsung ekran Teknolojisinde, pil konusunda olduğundan çok daha ileride, bu yüzden de Uygun bir pil henüz üretilemedi. Yine de, bu yıl pil teknolojileri konusunda büyük ilerleme kaydedilmesi bekleniyor.

Tahmini özellikler ve çıkış tarihi

Galaxy Note 4’te olacağı söylenen önemli özellikler ise bir 64-bit işlemci, 16MP Kamera ve Android 4.4 KitKat işletim sistemi. Selefi Galaxy Note 3 Ekim ayında piyasaya sürüldüğü için Galaxy Note 4’ün yakın zamanda tanıtılması beklenmiyor. Büyük ihtimalle cihaz en erken Eylül ayında tanıtılabilir.justify;”>Samsung’un Galaxy Note ailesinin yeni üyesini Eylül 2014’te piyasaya süreceği söylentileri bir süre önce gündeme düşmüştü.

Şimdi ise Galaxy Note 4’ün teknik detayları netlik kazandı. Sektör kaynaklarına göre Galaxy Note 4’ün (en azından ABD’de satışa sunulacak modelin) 2,7 GHz Qualcomm Snapdragon 805 işlemci ve QHD ekran ile gelmesi bekleniyor.

Optik görüntü sabitleyici (OIS) içeren 16 MP çözünürlükte bir kameraya da sahip olacağı belirtilen Galaxy Note 4’ün boyutlarıyla ilgili yeni bir bilgi gelemdi ancak cihazın 5,7 inç QHD ekranda 1.440 x 2.560 çözünürlük sunacağı daha önceden gelen bilgiler arasındaydı.

Kısacası Galaxy Note 4 eğer bu özellikler ile piyasaya sürülürse, “phablet” olarak adlandırılan tablet-telefon melezlerine Note 3 ile aynı boyutlarda, ancak ondan çok daha net ve keskin bir ekrana (ve elbette güçlü bir işlemciye) sahip bir oyuncu daha katılacak. Samsung’un yeni Note cihazını tıpkı Galaxy F metal kasalı amiral gemisi gibi Apple’ın iPhone 6 duyurusuna denk getirmesini ve sonbaharda tanıtmasını bekliyoruz.

Galaxy Note 3 ile bu kategoride rakipsiz olduğunu bir kez daha gösteren Samsung yeni nesil phablet modelinde tıpkı Galaxy S5’te olduğu gibi (Likit Silikon Kalıp) IP67 sertifikasına yer verecek. Galaxy Note 3 cephesinde daha fazla detayın yılın ikinci çeyreğinden itibaren gündemde yer edinmesi bekleniyor.

ETİKETLER: