SON TV

Kolay pratik lezzetli yemek tarifleri – En hızlı lezzetli yapılan iftar menüleri

Yemek tarifleri, iftar menü tarifleri, İftara ne yapsam, İftar menüleri, lezzetli Yemek tarifleri, pratik Yemek tarifleri, kolay Yemek tarifleri

Kolay pratik lezzetli yemek tarifleri – En hızlı lezzetli yapılan iftar menüleri

Yemek tarifleri, iftar menü tarifleri, İftara ne yapsam, İftar menüleri, lezzetli Yemek tarifleri, pratik Yemek tarifleri, kolay Yemek tarifleri

2014 yılı Ramazan ayı başladı ve en güzel ramazan ayı ve oruç yemekleri tarifi nasıl yapılır hazırlanışı ve tüm bilgileri, Oktay Usta ile burada.. İşte en lezzetli tatlı tarifleri yapılışı ve yemekleri ve İftar ile Sahurluk yemek tarifleri.

2014 yılı Ramazan ayı başladı ve en güzel ramazan ayı ve oruç yemekleri tarifi nasıl yapılır hazırlanışı ve tüm bilgileri, Oktay Usta ile burada.. İşte en lezzetli tatlı tarifleri yapılışı ve yemekleri ve İftar ile Sahurluk yemek tarifleri.

Sizlerde kesinlikle güzel yemekleri nasıl yapacağınızı merak ediyorsunuz ve bu konuda ise,İftarda ne yapsam diye düşünen kadınlara özel iftar menüsü hazırladık. Yemek tarifi ve kolay yemek tarifleri için internette resimli et yemekleri pratik yemek tarifleri veya kolay pasta tarifleri arayanlar, artık ne arıyorsa hepsini resimli yemek tarifi anlatımıyla bu sitede bulacak. Bu haberde sadece kurabiye tarifleri, kek tarifleri, tatlı tarifleri, pasta tarifleri yok, aynı zamanda yemek oyunu, pizza tarifi, pasta, yemek, tavuk yemekleri de var. Çünkü yemek tarifi resimli anlatım olduğunda kadınlara en kolay yol oluyor.

PRATİK YEMEKLER VE MEZE TARİFLERİ

Tarifler, kurabiyeler, iftar menüsü ve etli yemek tarifleri artık ne yemek yapsam diye düşünenler için kabus olmaktan çıktı. Siz de çok kısa zamanda yemek memuru olacaksınız. Sadece kurabiye tarifi, pratik yemekler, pratik ev yemekleri, diyet yemekleri, sebze yemekleri değil aynı zamanda meze tarifleri, tuzlu kurabiye tarifleri, pastalar, yemekler ve oktay usta kurabiye tarifleri

İFTARDA NE YAPSAM, MİSAFİR YEMEKLERİ

Atıştırmalık tarifler, hazır badem tozu unu nereden satın alabilirim, misafire ne yemek pişirsem, bayatlamış tam buğday ununda dilimli ekmekleri nasıl değerlendirebilirim, güzel börek hamuru nasıl yapılır, pastanın içine meyve olarak kavun olur mu, margarin tuzlu kurabiye tarifi var mı soruları memuruz.net sayfalarında yanıt buluyor. Mutfakta acemilere yardım ediliyor.

Pilav ve et kavurmasının yanında hangi çorba gider, dondurucuya atılan kek börek tarzı şeyleri nasıl bir tarifle yapıyorsunuz, hamurum neden açtığımda büzüşüyor, yaprak sarmasını tencereye nasıl diziyorsunuz?

Fırında tavuk mu güzel olur kuşbaşımı, tiramisu tarifi, limonata nasıl yapılır, frappe’nin yanında ne yiyebilirim, dondurulmuş meyve ile reçel veya marmelat yapılabilir mi?

EV YAPIMI HALLEY DENEYEN VAR MI?

Halleyin hamuru için Malzemeler:

250 gr eritilmiş tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri ( 100gr)

2 yumurtanın sarısı ( yumurtanın akı marshmallow için kullanılacak )

1 çay kaşığı kabartma tozu

3,5 veya 4 su bardağı un

Marshmallow için Malzemeler:

2 adet yumurtanın beyazı

1 fiske tuz

1 fiske kabartma tozu

160 gr toz şeker ( 1 su bardağından 1 parmak eksik )

160 gr su ( 1 su parmağından 1,5 parmak eksik )

Çikolata sosu için:

700 gr sade sütlü çikolata

2 tatlı kaşığı sıvıyağ ( çikolata çok akışkan değilse isteğe göre kullanılacak )

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yoğurdu ekliyoruz. Pudra şekerini, irmiği, hindistan cevizini, vanilyayı ve kabartma tozunu koyuyoruz. 2 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve elimizle tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Sonra 8 çorba kaşığı tepeleme un daha koyuyoruz. İyice yoğuruyoruz. Tezgaha un serpiyoruz ve hamuru biraz daha yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar koparıp oval hamurlar hazırlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına parmağımızla hafif bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz. Fırından çıkmış sıcak tatlıya sıcak şerbeti döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerlerini krem şanti, ceviz ve limon rendesiyle süslüyoruz.

KREMALI CEVİZLİ ŞEKERPARE

2 yumurta 200 gr. tereyağı 1 çay b. irmik 1 su b. pudra şekeri 1 çay b. hindistan cevizi 1 çorba k. yoğurt 1 pk. vanilya 1 pk. kabartma tozu ustasından un ölçüsü

ŞERBETİ İÇİN: 3 su b. toz şeker 3,5 su b. su

ÜZERİ İÇİN: köpürtülmüş şanti ceviz limon rendesi

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı ve ılık su döküyoruz. Önce sıvılarla mayayı eritiyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Sosu için, domatesi soyuyoruz ve doğruyoruz. Fesleğeni doğrayıp içine katıyoruz. Salçasını koyuyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküyoruz, doğrayıcıdan geçiriyoruz.

Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Un serperek hamurları yuvarlak şekilde açıyoruz. Uzun boylu sosisleri önce enlemesine, sonra boydan 4′e kesiyoruz. Yuvarlak açtığımız hamurun kenarlarına sosisleri diziyoruz. Hamurla sosislerin üstünü bir kat kapatıyoruz.

Hamurun yapışması için önce hamurun kenarlarını suyla ıslatmak gerekiyor. Sosislerin üstünü hamurla kapattıktan sonra bıçakla sosisleri ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz yerlerden sosisleri yukarı bakacak şekilde çeviriyoruz ve yanyana yapıştırıyoruz. Hamurların ortasına önce sos sürüyoruz. Sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Üzerine de doğranmış sosis, kırmızı biber, yeşil biber, siyah zeytin, yeşil zeytin ve kiraz domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

SOSİSLİ ÇİÇEK PİZZA

3 su b. un yarım çay b. zeytinyağı yarım pk. yaş maya tuz su

SOSU İÇİN: 1 domates 1 çorba k. salça 1 tutam fesleğen tuz karabiber zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN: sosis kırmızı biber yeşil biber kiraz domates siyah zeytin kaşar peyniri

Bu muhteşem yemek tarifleri ile birlikte Ramazan ayında en lezzetli yemekleri yapma şansını elde etmiş olacaksınız.