SON TV

Ozan Tufan Hangi Takımda Oynuyor, Detaylı Bilgi

Ozan Tufan hangi takımda top koşturuyor. Ozan Tufan hakkında detaylı bilgi ve futbol kariyeri..

Ozan Tufan Hangi Takımda Oynuyor, Detaylı Bilgi

Ozan Tufan hangi takımda top koşturuyor. Ozan Tufan hakkında detaylı bilgi ve futbol kariyeri..

A Milli Futbol Takımı’nın Danimarka’yı 2-1’lik skorla mağlup ettiği maçta attığı enfes golle adını bir kez daha duyuran Ozan Tufan’ı yakından tanıyalım…

A Milli Futbol Takımı’nın Danimarka ile yaptığı ve 2-1 kazandığı hazırlık maçının 76. dakikasında oyuna dahil olan ve uzatma dakikalarında ceza sahası dışından attığı müthiş golle geceye damgasını vuran Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan hakkında bilmeniz gerekenler burada…

Bursa’da dünyaya gelen ve yaklaşık 10 yıl önce okul takımındayken Bursaspor Kulübü’nün antrenörleri tarafından keşfedilen 19 yaşındaki genç oyuncu, böylelikle kulübün altyapısına dahil oldu.

GÖREV ADAMI

Altyapıdayken forvet arkası olarak oynayan Ozan Tufan, daha sonra sağ açığa, ardından da sağ bek mevkiinde görev aldı. U-17 takımındayken Fenerbahçe ile oynanan final maçı sonrasında o dönemki Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın gözüne gören ve A takıma dahil edilen genç oyuncunun altyapıdayken 2 sene de futboldan ayrı kaldığını belirtmekte fayda var.

İKİ SENE AYRI KALDI

Altyapıdayken geçirdiği sıkıntılı sakatlık süreci nedeniyle 2 yıl boyunca kadro dışı kalan Ozan Tufan, Tam Saha Dergisi’ne verdiği röportajda o günleri şöyle anlatmıştı: “Sağ ayak topuğumda ödem oluşmuştu. Hiçbir şekilde ayağımın üzerine basamıyordum. Sonra doktora gittik. ‘1 ay koşmayı bırak, yürüme bile.’ dedi. Doktoru dinledim. Evde oturunca kiloları da aldım. Diğer yandan ağrılarım da devam ediyordu. Bir yandan kilo vermeye çalıştım, diğer yandan fizik tedavim devam etti. Antrenmanlara çıkıyor ama kadroya giremiyordum. Sene sonunda U17 sezonu başladığında boyum uzamış ve kilolar da kendiliğinden gitmişti. Sonradan da oynamaya başladım zaten.”

SÜPER LİG MACERASI

Ozan Tufan, Spor Toto Süper Lig’deki ilk maçına ise 2012-13 sezonunun son haftasında Gençlerbirliği ile oynanan maçın 80. dakikasında çıktı. Geçtiğimiz sezon Christoph Daum takımın başındayken sadece 1 maçta forma şansı bulurken, İrfan Buz’un takımın başına getirilmesiyle birlikte sezonun son bölümlerinde takımın vazgeçilmezi oldu.

EN GENÇ GOLCÜ

Bursaspor forması altında ligde 10 maça çıkıp 1 asist yapan başarılı oyuncu, Türkiye Kupası’nda 9, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 3 maçta forma giymiş ve 1 gole imza atmıştı. Ozan, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda KuPS Kuopio ile oynadığı maçın 71. dakikasında attığı bu golle Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu ünvanını da kazanmıştı.

TERİM MİLLİ TAKIMA KAZANDIRDI

Milli takımın U17, U18 ve U19 altyaş kategorilerinde forma giyen Ozan Tufan, Fatih Terim’in göreve gelmesiyle başlayan yeni yapılanmada kendisine yer bulmayı başardı ve Mayıs ayından beri 3’ü ilk 11’de olmak üzere toplam 4 milli maçta forma giyip 330 dakika sahada kaldı.

Bursaspor’da her iki kanatta da hem ofansif hem defansif olarak görev alan Ozan, milli takımda ise Fatih Terim tarafından daha çok ön libero ve stoper mevkiilerinde denendi.