SON TV

O Ses Türkiye yarışmacısı Sidanur Töre bakın kimin kızı çıktı

Tv8’de yayınlanan O Ses Türkiye'ye katılan Sidanur Töre, Teslim Töre’nin kızı çıktı.

O Ses Türkiye yarışmacısı Sidanur Töre bakın kimin kızı çıktı

Tv8’de yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasında sürpriz bir isim sahne aldı. Acun Ilıcalı’nın moderatör olduğu yarışmanın yayınlandığı son bölümde sahne alan bir dönemin ünlü devrimci lideri ve THKO’nun kurucularından Teslim Töre’nin kızı Sidanur Töre’den başkası değildi.

Yarışmada “Doktor” isimli şarkıyı seslendiren genç kız babasının da müzikle uğraştığını söyledi. Şarkıyı söylerken Mazar-Fuat ikilisi, Hadise, Ebru Gündeş ve Gökhan Özoğuz’dan oluşan jüriyi etkilemeye çalıştı. Töre, şarkıyı okurken Athena solisti Gökhan’la Hadise’yi geri döndürmeyi başardı. Ünlü devrimcinin kızı yarışmaya hazırlanmak için Hadise’yi seçti.

TESLİM TÖRE KİMDİR?
68 kuşağının en önemli liderlerinden biri olan Teslim Töre, daha sonra idam edilen Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’la Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun (THKO) kurucuları arasında yer aldı. Deniz ve arkadaşlarının yakalanmasından sonra, onların serbest bırakılması için de birçok eylem gerçekleştiren Töre, THKO’dan sonra, Türkiye Komünist Emek Partisi’nin (TKEP) kurulmasına karar vermişti.

ETİKETLER: