SON TV

Muharrem Durmaz ve Zeki Güven de gözaltında!

Ankara merkezli 20 ilde yürütülen 54 kişinin gözaltına alındığı telekulak operasyonunda ilginç bir ismin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Muharrem Durmaz ve Zeki Güven de gözaltında!

Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde 2008 – 2013 yılları arasında yapılan ve sahte olduğu iddia edilen Önleyici Dinlemeler ile ilgili operasyonda Muş Eski Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz’ın gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Durmaz’ın adı şimdinin KOM Daire Başkanı Eski Ankara İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’e kumpas iddiası ile gündeme gelmişti. Muharrem Durmaz’ın ağzından dönemin Özel Yetkili Savcısı Cemil Tuğtekin’e yazdığı belirtilen bir mektup yazdığı ortaya çıkmış Durmaz bu mektubu inkar etmişti.

Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya tarafından yürütülen soruşturmada diğer iki önemli isim ise istihbarattan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ve Eski Şırnak İl Emniyet Müdür Yardımcısı son olarak Bolu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Zeki Güven olduğu öğrenildi.

20 İLDE 54 GÖZALTI!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca emniyetteki paralel yapıya yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, 54 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan bazı şüpheliler, Devlet Demiryolları Hastanesi’nde sağlık kontrolünde geçirildi.

Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.