SON TV

Atık pet şişeleri cüzdana çevirin!

Atık pet şişelerinizden özel tasarım bir cüzdan, koruyucu bir kap ya da fazla takılarınızı koyabileceğiniz harika bir takı kutusu elde edebilirsiniz!

Atık pet şişeleri cüzdana çevirin!

Geri dönüşüm dünyayı kirlenmekten, sizi de gereksiz yere para harcamaktan kurtaran çevreci harekettir. Geri dönüşüm sayesinde elinizdeki sınırlı kaynak ve sınırsız hayal gücüyle tasarım harikası ürünler yaratarak evinizdeki artıkları tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz. 

Örneğin hepinizin evinde yer alan pet şişelerden bozuk paralarınız için cüzdan, kırılmaya meyilli küçük eşyalarınız için koruyucu kap ya da fazla takılarınızı koyabileceğiniz takı kutusu yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Bunun için ihtiyacınız olan;

Malzemeler

2 adet pet şişe
Kalem
(Arzuya göre) Boya
Dikiş makinesi
Makas ya da maket bıçağı
Ütü
Fermuar

Öncelikle pet şişeleri dip kısmından (isteğinize göre) 5 ila 8 cm arasında yükseklikte kalemle işaretleyin ve maket bıçağıyla kesin. Pet şişenin kestiğiniz dip kısmının ağız bölümünü kızkın ütüye bastırarak keserken oluşturduğunuz pürüzleri giderin. Bu işlemi diğer pet şişeye de tekrarlayın.

Pet şişeleri kestikten sonra isteğinize göre boyuyabilir ya da boyamadan renkli fermuarlarla renk uyumunu sağlayabilirsiniz. (Eğer boyadıysanız boya kuruduktan) sonra plastiği delebilecek bir iğneye sahip dikiş makinasıyla fermuarı her iki plastiğe dikin. Fermuarın fazlasını kesin. Çok amaçlı tasarımınız işte hazır!

Kaynak: Kadinvekadin.net