SON TV

Prof. Dr. Özcan Hıdır AK Parti’den aday adayı!

Giresun Bulancak’lı Prof. Dr .Özcan Hıdır'ın İstanbul 2. Bölge’den Ak Parti aday adayı olduğu öğrenildi.

Prof. Dr. Özcan Hıdır AK Parti’den aday adayı!

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Hollandaca (Flamanca) dillerinde kitap, makale ve tebliğleri bulunan, uzun yıllar Arap ülkeleri ve Batı ülkelerinde çeşitli kurumlarda çalışıp projelerde yer alan Giresun Bulancak’lı Prof.Dr.Özcan Hıdır, Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 2. Bölge’den Ak Parti aday adayı oldu.

Halihazırda Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığının yanı sıra Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği, Türkiye Alimler Birliği kurucu üyeliği, Hollanda YÖK’ü Akreditasyon Kurulu üyeliği ve Suudi Arabistan İlim Kurulu üyeliği de yapan Hıdır’ın adaylığı Giresun Bulancak başta olmak üzere, İstanbul’daki hemşehrileri arasında da sevinçle karşılandı.

Özellikle hadis ilimleri, islamofobi, İslam karşıtlığı, İslam, Hz. Peygamber ve Türk imajı, kültürlerarası etkileşim, oryantalizm-oksidentalizm, Avrupa’daki müslümanların eğitim ve kültürel problemleri, dini-kültürel diplomasi gibi alanlarda pek çok makalesi bulunan ve ulusal ve uluslararası toplantılara katılmış bulunan Prof.Dr.Özcan Hıdır’ın bu alanlarda yayımlanmış kitaplarının sayısı 15’i bulmuştur. Avrupa’da Müslüman Olmak, Avrupa’da İslami Hayat, Hollanda’daki Türkler, De Levende Koran (Hollandaca açıklamalı Kur’an meali), Inleiding tot Hadithwetenschap, Yahudi Kültürü ve Hadisler, Batı Ülkelerinde İslamofobi, Batı’da Hz. Peygamber İmajı bu kitaplardan bazılarıdır.   

ETİKETLER: