SON TV

Soruşturma gazi Savcı Mesut Erdinç’te!

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olduğu gün adliyedeki haftalık nöbet sırası Savcı Mesut Erdinç Bayhan’daydı.

Soruşturma gazi Savcı Mesut Erdinç’te!

Savcı Bayhan, 21 yıl önce ‘asteğmen’ olarak görev yaptığı Siirt kırsalında PKK’lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan bir gaziydi. Gazi Savcı Mesut Erdinç Bayhan, terörist saldırının yaşandığı gün ve sonrasında bu sefer şehit meslektaşı ve arkadaşı Mesut Selim Kiraz için görev başındaydı. 

Savcı Bayhan, 1994’te vatani görevini yapmak üzere Eğirdir Dağ Komando Okulu’na teslim oldu. 3 aylık eğitiminin ardından asteğmen rütbesi ile Siirt 4’üncü Jandarma Komando Taburu’nda görevlendirildi.

SİİRT KIRSALINDA ÇATIŞMA

28 Ekim 1994’te Cumhuriyet Bayramı’nı sabote etmek üzere Kurtalan kırsalına gelen 35 kişilik terörist grup ile çatışmaya girdi. Boynundan giren kurşun ciğerini deldi, dirseğinden çıktı. Ölümden dönen Mesut Erdinç Bayhan, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde 3 ay tedavi altında kaldı.

TERÖR ADLİYE KORİDORUNDA

Terör, 21 yıl sonra bu kez Mesut Erdinç Bayhan’ın karşısına adliye koridorlarında çıktı. Saatler 12.35’i gösterdiğinde meslektaşının rehin alındığını öğrendi. Meslektaşının yaşadıklarını ondan iyi kimse anlayamazdı. Nöbetçi savcı olduğu için olayı başından itibaren en yakından takip etti. Teröristler Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin aldıklarında umudunu kaybetmemeye çalışarak bekleyişini sürdürdü. Ancak korkulan oldu ve Savcı Mehmet Selim Kiraz öldürüldü. Uykusuz geçen 72 saat boyunca olay yerinde inceleme yapan kişi, Savcı Mesut Erdinç Bayhan oldu. Gazi Savcı Bayhan, şehit arkadaşının soruşturmasını üstlenmişti.

HÜRRİYET