SON TV

Selahattin Demirtaş’tan ‘silahlanın’ çağrısı!

Cemil Bayık'ın 'Silahlanın, tünel kazın!' çağrısı sonrası Selahattin Demirtaş'tan 'silahlanın' çağrısı geldi!

Selahattin Demirtaş’tan ‘silahlanın’ çağrısı!

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı ‘ın “Silahlanın, tünel kazın!” sözlerinin ardından HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan da Suruç olaylarının ardından benzer bir açıklama geldi.

6-8 Ekim olaylarından önce halkı sokağa davet eden Demirtaş, Suruç’taki canlı bomba saldırısından sonra yaptığı açıklamadaki sözleri “vatandaşları silahlanmaya çağırıyor” şeklinde yorumlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir.

Saldırı için hükümeti suçlayan açıklamada; Biz herkesi, Edirne’den Hakkari’ye kadar bütün yurttaşlarımız ve kardeşlerimizi IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye’de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD’e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelmeye çağırıyoruz.” denildi. Açıklamanın devamında, “Yarın yapılacak MYK toplantımızda bu konu özel olarak ele alınacaktır. Ayrıca önümüzdeki dönem siyasi sürece dair kapsamlı değerlendirme ve planlamalar yapılacaktır. Suruç katliamı karşısında Türkiye’de demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında dayanışma ruhuyla bir arada durmak isteyen ve bu tür saldırılara karşı birlikte neler yapabileceğimizi tartışmak isteyen bütün siyasi parti hareket ve gruplarla ortaklaşmaya hazır olduğumuz ifade etmek istiyoruz. Yaşamını yitiren bütün yoldaşlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet, halklarımıza ve ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.