SON TV

Bu çifte standart neden CNN?

Avukat Alp Nane Suriyeli mülteciler konusunda CNN International'ın çifte standardını SON.TV için yazdı

Bu çifte standart neden CNN?

Geçen gece “cnn international” da Christiane Amanpour isimli cnn dış haberler şefi bayanın sunduğu gece bültenini izledim.

15 dakika boyunca Almanya’nın kabul etmiş olduğu 4.000 mülteci konusunu övgüyle anlattı. Programı “thank you germany” diye bitirdi.

Şimdi gelelim cnn gibi dünyanın en büyük yabancı basınının Almanya’yı 4.000 mülteci için dakikalarca övüp, Türkiye’nin halihazırda “2 milyon” mülteciye ev sahipliği yapmasını göz ardı edip dile getirmemesine.
Türkiye ile alakalı yapılan haberlerin hep olumsuz olması ülkede kaos varmış gibi gösterilmesi; ekonomi ve turizm yönünden basının gücüyle ülkemizi yıpratmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.

İnsan haklarının ve sosyal adaletin en büyük koruyucusu ve sağlayıcısı olduğu iddiasında olan batı toplumları; ortadoğuda ülkelerindeki Esad zulmünden kaçıp, onlara kuçak açan Türkiye’yi bu medeni ve insani görevde tamamen yalnız bıraktıkları gibi Türkiye’nin çabasını da görmezden gelmektedirler.

AB üyesi Macaristanın başbakanı, alay eder gibi; “Türkiye mülteciler için güvenilir bir yer orada kalsınlar.” diyebilmektedir.

Hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz charli hebdo saldırısında ölen kendi vatandaşları için dünyayı ayağa kaldıran batı toplumu için, hayatta kalma umuduyla çıktığı yolculukta uykusuda boğularak can veren bebek ve nicelerinin hiç bir önemi yoktur. Çünkü onlar batılı değillerdir, yani batı medeniyetinin her dem dile getirdiği insan hakları ve özgürlüklere sahip değillerdir. İnsanımızın artık batının bir medeniyet olmadığını görmesi elzemdir. Misafirperver ve mazlum milletlerin dostu Türkiye, dünyaya anlayamadığı bir insanlık dersi vermektedir.

Aramızda düşünce ve yaşam tarzlarımızın farklılıkları olabilir. Ancak şunu unutmamamız gerekmektedir, dünyada vatanımızdan başka gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Farklılıklarımızı kültürel bir zenginlik olarak görüp, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkına varalım. Acaba son günlerde artan terör olaylarında hangi batılı devletlerin parmağı vardır. İyi düşünelim ve birlik olalım. Gidecek başka Türkiyemiz yok.