SON TV

Hayati Hamzaoğlu’nun yürek burkan sonu

Yeşilçam'ın 'kötü adam' karakterlerinin vazgeçilmez ismi olan Hayati Hamzaoğlu'nun hayat nasıl veda ettiğini biliyor musunuz?

Hayati Hamzaoğlu’nun yürek burkan sonu

Türk sinemasının ‘kötü adamlar kulübü’nün seçkin bir üyesi olan Hamzaoğlu, 1933 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokul öğreniminden sonra hayata atılarak, bir süre kuyumculuk yaptı. Sinemaya 1954’te ‘Köy Çocuğu’ filminde küçük bir rolde oynayarak girdi. Daha sonra kötü adam tiplemelerinin ve karakter rollerinin değişmez oyuncusu oldu.

‘Kuyu’ (Metin Erksan), ‘Duvarların Ötesi’ (Orhan Elmas), ‘Aç Kurtlar’, ‘Acı’, ‘Ağıt’ (Yılmaz Güney), ‘Kızgın Toprak’ (Fevzi Tuna) gibi önemli filmlerde rol aldı.

Pala bıyıkları, kemerli burnu, sesini kullanışı, telaşlı hali, sinirlenmesi, bıyık burması, dayak yemesi ile Türk sinemasına gerçekten kötü bir tipleme kazandırdı.

1999’da Marmara Bölgesi’ni yerle bir eden depremde evini kaybetti. 2000 yılındaki ölümünden önce TV ekranlarında göründüğünde eski halinden eser yoktu. Hastalık yüzünden zayıflayıp tanınmaz hale gelmişti. Yeşilçam’da kendisi gibi karakter oyuncusu olan pek çok meslektaşının kaderini paylaşıp, yapayalnız ve yardıma muhtaç bir şekilde hayata veda etti…

ETİKETLER: