SON TV

Hüseyin Korkmaz’ın tahliyesine hakimin flaş itirazı

25 Aralık kumpası davasında tahliyeye karşı çıkan üye hakim muhalefet şerhinde iddianamede bile okunmadan tahliyenin yanlış olacağını belirtti.

Hüseyin Korkmaz’ın tahliyesine hakimin flaş itirazı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 25 Aralık kumpas davasının duruşmasında komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın tahliye edilmesi tartışmalara sebebiyet verirken karara muhalefet şerhi yazarak muhalif kalan Hakim Hacı İbrahim Gözükara’nın itiraz gerekçeleri belli oldu.

Mahkeme heyetinde görev yapan Hakim Gözükara, tahliyeye itiraz yazısında, Hüseyin Korkmaz’ın tahliye talebinin bir önceki duruşmada reddedildiğini hatırlattı. Henüz iddianamenin bile okunmadığını belirten Hakim Gözükara, bu aşamada sanığın tahliyesini gerektirebilecek dosya içerisine yeni bir delil de girmediğini kaydetti. Hakim, tutuklanmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesine ilişkin sebeplerde de bir değişiklik olmadığını kaydetti. Balıkesir, Konya ve Diyarbakır’da ağır ceza reisliği yapan 2011 ve 2012 yıllarında yılın hukukçusu seçildiği bilinen Hakim Gözükara’nın muhalefet şerhi dosyaya konuldu.

Dava dosyasına göre, emniyette yapılan incelemelerde bulunamayan bir adet bilgisayarın Hüseyin Korkmaz’ın kullanımında olduğu ortaya çıkarılmıştı. Korkmaz’a ait bilgisayarda yapılan incelemede Paralel polislerin kendi aralarında kullandıkları ‘Spark’ adlı program bulunmuştu. Buna göre Korkmaz, yazışmalarında “Nefes aldırmayacağız, tüm kabineyi buraya toplayacağız” ifadesini kullanmıştı. Gizli tanık Fatih’in dava dosyasına giren ifadesinde de şunlar kaydedildi: “Polis memuru Fatih Yiğit, 17 Aralık operasyonunun komiseri Hüseyin Korkmaz’a ‘Dönemin Başbakanı yazıyorum’ dediğinde, Korkmaz da bu durumu memnuniyetle karşılıyordu ki ortada henüz 17 Aralık operasyonu dahi yoktu. Her ikisinin de fezlekesi yazım aşamasındaydı.”