Hacılar veda tavafını tamamladı

Hacılar veda tavafını tamamladı

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen birçok Müslüman, Kabe’de buluştu. Koronavirüs salgını sebebiyle Suudi Arabistan dışından kimsenin alınmadığı Mekke’de sosyal mesafeye riayet edilerek veda tavafı tamamlandı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA, şeytan taşlamanın ardından 10 bin kadar hacının, hac rükunlarının sonuncusu olan veda haccı için Mina’dan ayrıldığını kaydetti.

SOSYAL MESAFELİ TAVAF

Koronavirüse karşı başta sosyal mesafe olmak üzere birçok tedbir alan hacılar, veda tavafı yaptı. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi Din İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, hac ibadetinin başarıyla sona erdiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, hac rükunlarının sona erdiğini ve bölgede koronavirüse rastlanmadığını açıkladı. Kutsal topraklardaki Müslümanlar, cuma günü ziyaret tavafını ve say’ı yaparak hacı oldu.

KORONAVİRÜS HACI ADAYLARINI ÜZDÜ

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadeti için dışarıdan hacı adaylarının alınmamasını kararlaştırmış, yalnızca Suudi Arabistan’da yaşayanların hac yapabileceğini duyurmuştu.

Her yıl 2,5 milyonu bulan hacı sayısı bu yıl 10 bin kişinin altında kaldı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version