HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’dan yeni yıl mesajı

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, yargı teşkilatının yeni yılını kutlayan bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında şu satırlara yer verdi: “Sevinci ve üzüntüsü, güzellikleri ve zorluklarıyla bir yılı geride bırakıyoruz, bugüne değin; en mütevazi biriminden en yüce katına kadar, hukuka bağlılığı, kendine özgü ağırlığı ve tarafsızlığı ile herzaman hakkın, doğrunun, mazlumun, adaletin, demokrasinin, büyük milletinin ve devletinin yanında olan Yargı teşkilatı yeni yılda da aynı inanç, kararlılık ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürecektir.

Gerek günümüzde, gerekse gelecekte, her şey gibi evrimini, gelişmesini sürdürecek olan hukukun değişmez niteliği ve kalıcı yapısının “evrensel, herkes için, bağımsız, tarafsız, eşitlikçi, özgürlükçü, adil, haksızlığa karşı ve vazgeçilmez” olduğunu, yargıyı ele geçiren bir (FETÖ) terör örgütünün bize ne bedeller ödettiğini unutmadan birbirine aykırı çıkarları, diğerini yok etmek isteyen ihtirasları dizginleyip, adalet terazisini namus ve vicdan diye kenetlenen ellerimizle yalnız ve yalnız Hak’kın gerçekleştirilmesi için tuttuğumuzu asla aklımızdan çıkarmayacağız.

Yeni yılınız kutlu, alnınız ak, yüreğiniz sıcak, hükmünüz berrak, adaletiniz tam olsun.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version