HSK Yaz Yetki Kararnamesi yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu Yaz Yetki Kararnamesi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Kurul, üç bin kişiyi kapsayan Yetki Kararnamesi yayımlandı!

YENİ MAHKEME BAŞKANLARI SEÇİLDİ

Yetki Kararnamesi kapsamında FETÖ davalarına bakan birçok mahkemeye de yeni başkanlar atandı. Bu mahkemeler arasında FETÖ davaları görülen İstanbul 22., 23., 24., 27., 34. ve 37 Ağır Ceza Mahkemeleri de bulunuyor. Ayrıca İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de yeni başkan atanacak.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Akın Gürlek atandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Selami Yılmaz, istanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi 1. Heyet Başkanlığına ise Nusret Alper getirildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı Ali İhsan Horasan atandı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ise Ulaş Mengüçoğlu Başkan olarak getirildi.

İstanbul Anadolu Adliyesi ve Ankara Adliyesi’nde boşalan başkanlık ve heyetler için de yeni hakimler belirlendi.

SON TV ÖZEL HABER

Bilindiği gibi, 2018 Yaz Kararnamesi kapsamında 3 bin 19 adli, 319 idari yargı mensubunun görev yeri değişmiş, 113 il ve ilçenin başsavcısı değişmişti.

HSK Birinci Dairesi tarafından belirlenen kararname kapsamında İstanbul’da FETÖ davalarına bakan Ağır Ceza Mahkemelerine de yeni başkanlar atandı.

HANGİ HAKİMLER NEREYE ATANDI

İşte yetki Kararnamesinin ayrıntıları. Kimler görevden alındı. Kimler hangi yeni mahkemelere atandı.

Aşağıdaki linke tıkla tüm il il atama listesini oku

HSK Yaz Yetki Kararnamesi PDF indir


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version