SON TV

İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ:”GÜVENLİKTE MEDYAYA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR…”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul’da medya yöneticileriyle buluştu; okul güvenliğinde aylık toplantı ve her okula güvenlik kurulu kararı açıkladı, Gülistan Doku dosyasında kilit isim için kırmızı bülten çıkarıldığını duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ:”GÜVENLİKTE MEDYAYA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR…”

YENİ GÜVENLİK MODELİ

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul’da düzenlenen toplantıda güvenlik politikalarında “önleyici model” vurgusu yaptı. Suçun oluşmadan engellenmesini hedefleyen yeni yaklaşım kapsamında teknolojik takip, veri analizi ve yapay zekâ destekli sistemlerin daha etkin kullanılacağını belirten Çiftçi, devletin reflekslerinin bu doğrultuda güçlendirildiğini ifade etti.

GÜLİSTAN DOKU DOSYASINDA KIRMIZI BÜLTEN

Gülistan Doku soruşturmasına da değinen Çiftçi, dosyanın kilit isimlerinden Umut Altaş’ın yurt dışına kaçtığının tespit edildiğini ve hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını açıkladı.

OKULLARA GÜVENLİK KURULU

Toplantıda okul güvenliği başlığı öne çıktı. Buna göre, daha önce yılda iki kez yapılan güvenlik toplantıları artık her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca her okulda; müdür, rehber öğretmen, kolluk görevlisi ve sosyal hizmet uzmanının yer aldığı bir “okul güvenlik kurulu” oluşturulacak. Çiftçi, risk analizlerinin güncelleneceğini ve özellikle öğrenciyi merkeze alan yeni bir güvenlik yaklaşımına geçileceğini vurguladı.

OPERASYONLAR VE SINIR GÜVENLİĞİ

Bakan Çiftçi ayrıca terör, uyuşturucu ve siber suçlarla mücadelede yürütülen operasyonlara ilişkin veriler paylaştı. Yılın ilk çeyreğinde yüzlerce operasyon gerçekleştirildiğini belirten Çiftçi, sınır güvenliğinde herhangi bir olağanüstü hareketlilik olmadığını, uluslararası iş birlikleriyle suçluların iadesinin sürdüğünü söyledi.

MEDYA VE TOPLUMSAL FARKINDALIK VURGUSU

Güvenlikte medya ve toplum iş birliğinin önemine dikkat çeken Çiftçi, “suçu doğmadan önleme” hedefiyle yeni dönemin şekillendiğini ifade etti.

ETİKETLER:

#İçişleriBakanlığı
#MustafaÇiftçi
#OkulGüvenliği
#GülistanDoku
#KırmızıBülten
#SiberSuçlar
#UyuşturucuylaMücadele
#TerörleMücadele
#SınırGüvenliği
#TürkiyeGüvenliği