SON TV

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den Avrupa’ya terör ve iltica uyarısı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin Avrupa Komisyonu Akdeniz Komiseri Dubravka Šuica ile gerçekleştirdiği kritik görüşmede; terörle mücadele, düzensiz göç ve uluslararası güvenlik başlıkları masaya yatırıldı. Görüşmede, terör örgütlerinin Avrupa’daki yapılanmaları ile iltica mekanizmalarının kötüye kullanılmasına karşı ortak mücadele vurgusu öne çıktı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den Avrupa’ya terör ve iltica uyarısı

SON.TV/ANKARA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Avrupa Komisyonu Akdeniz Komiseri Dubravka Šuica ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Görüşmede; bölgesel güvenlik, düzensiz göç, terörle mücadele ve uluslararası iş birliği başlıkları ele alındı.

 

TERÖR ÖRGÜTLERİNE AVRUPA UYARISI

Bakan Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye aleyhine faaliyet gösteren bazı terör örgütlerinin hak ve özgürlük alanlarını istismar ettiğini belirtti. Özellikle Kuzey ve Batı Avrupa’nın lojistik merkez olarak kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

İLTİCA MEKANİZMALARININ İSTİSMARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Görüşmede ayrıca, terör ve organize suç örgütü mensuplarının iltica mekanizmalarını kötüye kullanmalarına karşı daha etkin ve ortak mücadele yürütülmesinin önemine dikkat çekildi.

 

İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Bakan Çiftçi, Avrupa Komisyonu heyetiyle yapılan temasların verimli geçtiğini ifade ederek, Komiser Šuica’ya nazik ziyareti ve görüşmeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür etti.

ETİKETLER: #MustafaÇiftçi #DubravkaŠuica #İçişleriBakanlığı #TerörleMücadele #DüzensizGöç #AvrupaBirliği #Güvenlik #SonTV