İşte yargı camiasının mezuniyet yıllığı

1999 yılı 33. Dönem Mezuniyet Yıllığında kimler yok ki. Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğol’dan Hasan Yılmaz’a, Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi İrfan Fidan’dan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Ergün Şahin’e, Yargıtay Üyeleri İslam Çiçek, Fuzuli Aydoğdu ve Ömer Faruk Aydıner’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı Hüseyin Aydın’a, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’a, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çiğdem’den Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Yiğit’e, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’ya, Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren’den  Cumhuriyet Savcısı Mustafa Küçükoğlu ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İlyas Yavuz’a kadar herkes bu albümde yer alıyor. Yılların eskitemediği, kritik görevlerde bulunan ve kritik kararlara imza atan isimlerin yer aldığı Adalet Bakanlığı Hakim-Savcı Adayları Eğitim Merkezi – 33. Dönem Adli Yargı Albümü 1999 yılından günümüze bir yolculuğa çıkartıyor. İşte albümde yer alan o isimler:

Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul

1976 yılında Zonguldak’ta doğan Yakup Moğul, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Hakim ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak farklı illerde görev yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü iken 23 Ocak 2021’de Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz

1974’te Trabzon’da doğan Hasan Yılmaz, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak‘ta tamamladı. 1996 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.  Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak farklı illerde görev yaptıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken 16 Ekim 2020’de Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

HSK Üyesi Ergün Şahin

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde doğan Ergün Şahin, ilkokulu doğduğu köyde bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimini Karadeniz Ereğli’de tamamlayıp, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu. Lisans eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında “İdarenin Kusursuz Sorumluluğunda Tehlike Esası” konulu tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında doktora öğrenimine devam etmekte olan Şahin, askerliğini Edirne ili Süloğlu ilçesinde yaptı.

Beyoğlu hâkim/savcı adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla, Hatay Cumhuriyet Savcılığı, Ordu/Gölköy Hâkimliği, Sakarya/Ferizli Hâkimliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyeliği görevlerinde bulunduktan sonra TBMM Genel Kurulu tarafından 25 Mayıs 2021 tarihinde Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine seçildi.  Şahin, iyi derecede İngilizce orta derecede Arapça bilmektedir.

Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan

Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğan İrfan Fidan, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ordu’da bitirdi. 1992 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Ankara adli yargı hâkim adayı olarak kamu görevine başladı.  1999 yılında stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Kayseri Akkışla, Erzurum Aşkale, Zonguldak Çaycuma, Hatay Dörtyol, İstanbul Şişli ve İstanbul Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı. 2012 yılında TMK 10. madde ile yetkili Cumhuriyet savcısı olarak atandıktan sonra 16 Ocak 2015 ile 26 Temmuz 2016 tarihleri arasında İstanbul Cumhuriyet başsavcı vekilliği, bu tarihten 27 Kasım 2020 tarihine kadar İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı görevlerini yürüttü. 27 Kasım 2020 tarihinde Yargıtay üyesi olan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ocak 2021 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ve 25 Ocak 2021 tarihinde göreve başladı.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi Üyesi Fuzuli Aydoğdu

Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi İslam Çiçek

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Ömer Faruk Aydıner

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çiğdem

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Yiğit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı Hüseyin Aydın

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İlyas Yavuz

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Küçükoğlu

 

 

 

 

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version