SON.TV/MANİSA
Manisa’nın Akhisar ilçesinde tur otobüsü ile çekicinin çarpışması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturma sürerken, My World Turizm kamuoyuna açıklama yaptı.
Şirket, kazaya karışan otobüsün Transport Taşımacılık bünyesinde kiralık olarak çalıştığını, söz konusu tur kapsamında yalnızca ulaşım hizmeti sağlandığını bildirdi.

“TUR ORGANİZASYONU FİRMAMIZA AİT DEĞİL”
My World Turizm, açıklamasında tur organizasyonunun firma tarafından düzenlenmediğini savundu.
Otobüsün şirketin diğer departmanı olarak belirtilen Transport Taşımacılık bünyesinde kiralık çalıştığı ifade edildi. Firma, organizasyondaki hizmetinin ulaşım sağlamakla sınırlı olduğunu belirtti.

SÜRÜCÜNÜN BEŞ GÜN DİNLENDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ
Şirket açıklamasında, araç ve sürücünün kazadan önceki beş gün boyunca istirahatte olduğu, bu sürede aracın firma tarafından kullanılmadığı ileri sürüldü.
Firma, kazanın bireysel bir hatadan kaynaklanmış olabileceği yönünde değerlendirmede bulunurken, ilgili bilgi ve belgelerin devletin yetkili birimleriyle paylaşıldığını bildirdi.
Sürücünün dinlenme süresi ve kazanın nedenine ilişkin bu ifadeler şirketin beyanı niteliğinde.

GERİ MANEVRA GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEMDE
Kazaya ilişkin yayımlanan haberlerde, otobüsün otoyolda geri manevra yaptığı sırada aynı yönden gelen çekicinin otobüse çarptığı aktarıldı. Gişelerin kaçırılması üzerine geri manevra yapıldığı da haberlerde yer aldı.
Kazanın oluş şekli ve tarafların kusur durumuna ilişkin adli soruşturma devam ediyor.

ÜÇ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre kaza, 11 Ekim 2026 günü saat 11.09 sıralarında, İzmir-İstanbul Otoyolu’nun İzmir istikametindeki Akhisar gişeleri bağlantı yolu kavşağında meydana geldi.
M.A. yönetimindeki tur otobüsü ile H.K. yönetimindeki çekicinin çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralı olarak hastanelere sevk edildi.
Soruşturma kapsamında otobüs sürücüsü M.A., yedek sürücü M.Y. ve çekici sürücüsü H.K. gözaltına alındı. Olayın aydınlatılması için üç Cumhuriyet savcısı görevlendirildiği ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

ETİKETLER: #Manisa #Akhisar #OtobüsKazası #MyWorldTurizm #TurŞirketi #TrafikKazası #AkhisarCumhuriyetBaşsavcılığı #Soruşturma #SonTV









