SON TV / KOCAELİ
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında dikkat çeken bir operasyon gerçekleştirildi. Gasp, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve çek-senet işlemleriyle bağlantılı suç iddialarının araştırıldığı operasyonda, farklı meslek gruplarından 10’dan fazla kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler arasında polis memurları, kamu görevlileri ve oto galericilerinin bulunması soruşturmanın dikkat çeken ayrıntılarından biri oldu.
ANKARA ASAYİŞ EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren bazı kişilerin organize şekilde çeşitli suçlara karıştıkları iddiaları üzerine çalışma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetleri, çek-senet ilişkileri ve gasp iddiaları üzerinde duruldu.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda Körfez ilçesinde operasyon düzenlenerek 10’dan fazla şüpheli gözaltına alındı.
İKİ POLİS MEMURU VE KAMU GÖREVLİLERİ GÖZALTINDA
Operasyonun en dikkat çekici yönlerinden biri, gözaltına alınan şüphelilerin meslekleri oldu.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında 2 polis memurunun yanı sıra bazı kamu görevlileri ve oto galericilerinin de bulunduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan kişiler arasında İbrahim A., Yusuf Ö., Ümit Y. ve Çetin T. isimli şüphelilerin de yer aldığı bildirildi.
Şüphelilerin soruşturma konusu olaylardaki rollerinin ve aralarındaki bağlantıların belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
30 MİLYON TL’LİK VURGUN İDDİASI
Soruşturmanın önemli başlıklarından birini de yaklaşık 30 milyon TL tutarındaki haksız kazanç iddiası oluşturuyor.
Şüphelilerin gasp, dolandırıcılık ve çek-senet işlemleriyle bağlantılı faaliyetler üzerinden yaklaşık 30 milyon TL haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü.
Söz konusu tutarın hangi işlemlerden kaynaklandığı, mağdur sayısı ve şüpheliler arasındaki mali ilişkilerin soruşturma kapsamında araştırıldığı belirtiliyor.
Yaklaşık 30 milyon TL’lik tutar henüz kesinleşmiş bir suç geliri olarak açıklanmadı.
ÇEK-SENET İŞLEMLERİ MERCEK ALTINDA
Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerin çek ve senet ilişkileri de inceleme konusu yapıldı.
Bu kapsamda bazı ticari işlemlerin gasp ve dolandırıcılık iddialarıyla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.
Soruşturmanın, şüphelilerin olası örgütsel bağlantılarının ve suçlamalara konu faaliyetlerdeki rollerinin ortaya çıkarılması amacıyla sürdürüldüğü bildirildi.
GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLERİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
Operasyon kapsamında yakalanan 10’dan fazla şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Soruşturmada polis memurları ve kamu görevlilerinin de bulunması nedeniyle adli sürecin yanı sıra olası idari işlemlere ilişkin gelişmeler de takip ediliyor.
Şüphelilerin ifadeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda soruşturmanın kapsamının netleşmesi bekleniyor.
Gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüphelilerin adliyeye sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin gelişmelerin açıklığa kavuşması bekleniyor.
ETİKETLER:#Kocaeli #Körfez #AnkaraEmniyeti #AsayişŞube #Gasp #Dolandırıcılık #SuçÖrgütü #ÇekSenet #Polis #Galericiler #30MilyonTL #SonTV









