Marmaris’in ilk kadın başsavcısı Yörük basın mensuplarıyla bir araya geldi
Marmaris’e atanan ilk kadın başsavcı olan Fatma Gül Yörük, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yörük, kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda basın mensuplarıyla fikir alışverişinde bulundu.
Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Fatma Gül Yörük, göreve başlamasının ardından medya mensuplarıyla bir araya geldi. Marmaris’in ilk kadın başsavcısı olan Yörük, kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda basın mensuplarıyla fikir alışverişinde bulundu. Güler yüzü, samimiyeti ve hoş sohbetiyle göze çarpan Başsavcı Yörük, vatandaşların huzur ve güvenliği için özveriyle çalışacaklarını kaydetti.
SEVK YAZISIYLA TAKDİR TOPLAMIŞTI
Fatma Yörük, 2021 yılında İstanbul’da metrodaki bıçaklı saldırganla ilgili tutuklama talepli sevk yazısıyla kamuoyu tarafından takdir toplamıştı. Dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de tebrik ettiği Yörük gerekçede şunları yazmıştı: “Şüphelinin yolcularla dolu vagon ve platformdan elindeki bıçağı teşhir ederek dolaşmasının halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçuna vücut vermesi şeklinde değerlendirildiği sevk yazısında vurgulandı. Sevk yazısında “Kent yaşamında insanların topluca bir anda bulundukları etkinlik alanları, rekreasyon alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğu kabul edilir. Bu yerleşik sosyal kabul ile şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır” ifadelerine yer verildi.
