SON TV

Memurlara çifte düzenleme talebi! İkramiye, 3600 ek gösterge ve zam teklifi TBMM’de

Memurların yıllardır gündeme getirdiği birçok talep yeniden TBMM’ye taşındı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in açıkladığı 9 maddelik teklif kapsamında memurlara ikramiye verilmesi, maaş artışı yapılması ve 3600 ek göstergenin tüm birinci derece memurlara uygulanması istendi.

Memurlara çifte düzenleme talebi! İkramiye, 3600 ek gösterge ve zam teklifi TBMM’de

SON.TV/ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde memurların ekonomik ve özlük haklarına ilişkin yeni düzenleme talepleri gündeme geldi. Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından açıklanan 9 maddelik teklif paketi, özellikle kamu çalışanlarının gelir adaleti ve sosyal haklarına yönelik maddeleriyle dikkat çekti.  

İKRAMİYE VE EK ÖDEME TALEBİ

Teklifte, kamuda görev yapan çok sayıda memurun yalnızca maaş aldığı ve ikramiyeden yararlanamadığı belirtilerek bu durumun değiştirilmesi istendi. Ayrıca genel idari hizmetler sınıfındaki memurların özel hizmet tazminatlarının artırılması ve ek ödeme kaynaklı gelir eşitsizliğinin giderilmesi talep edildi.  

3 BİN 600 EK GÖSTERGE VE GREV HAKKI DETAYI

Teklifte öne çıkan maddelerden biri de 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesi oldu. Buna göre birinci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi istendi.

Paket kapsamında ayrıca memurlara grev hakkı tanınması ve sendikalarla toplu sözleşme süreçlerinin güçlendirilmesi talepleri de yer aldı.  

AİLE YARDIMI VE FAZLA MESAİ VURGUSU

Ömer Fethi Gürer’in açıkladığı maddeler arasında aile yardımlarının günün ekonomik koşullarına göre artırılması ve memurların enflasyona karşı korunmasına yönelik ücret düzenlemeleri yapılması da bulunuyor.

Teklifte ayrıca fazla mesai ücretlerinin güncellenmesi ve hak eden personele eksiksiz şekilde ödenmesi gerektiği ifade edildi.  

TBMM GÜNDEMİNDE

Teklifin TBMM’de nasıl bir süreç izleyeceği ve düzenlemelerin yasalaşıp yasalaşmayacağı önümüzdeki dönemde netleşecek. Ömer Fethi Gürer’in TBMM kayıtlarında kamu çalışanlarına ilişkin çok sayıda kanun teklifinin bulunduğu görülüyor.  

ETİKETLER: #Memur #TBMM #3600EkGösterge #ÖmerFethiGürer #KamuÇalışanları #GrevHakkı #TopluSözleşme #MemurMaaşı