O adliyeye kim komisyon başkanı oluyor?

HSK Genel Kurulu önceki gün gerçekleştirilen yeni hakim savcılara ilişkin kura töreni ardından Yargıtay’a yeni isimler atadı.

Bu göre, Eski Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğol, HSK Genel Sekreteri Seyfi Han, Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Çiftçi, İstanbul Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Okan Albayrak, İstanbul BAM Daire Başkanı Hakan Türkön ve Ankara BAM Ceza Daire Başkanı Yeşim Garipoğlu Özen Yargıtay üyeliğine seçildi.

Seyfi Han’dan boşalan koltuğa kimin oturacağı merakla bekleniyordu. Bu atama belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HSK Genel Sekreteri olarak Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Öztürk’ü seçti.

Şimdi ise Atilla Öztürk’ten boşalan koltuğa kimin oturacağı merak konusu. Kulislere göre Bakırköy Adliyesi Komisyon üyesi Cem Karaca bu göreve atanabilir. FETÖ ile mücadelede en uzun görev yapan hakim olarak bilinen Karaca çalışkanlığı ile teşkilatta tanınan bir isim. Karaca 15 Temmuz öncesinde de FETÖ yargılamalarına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çalışıyordu.

Başka bir aday ise Hakim Davut Varlı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Varlı, tecrübesi ile dikkat çekiyor. Daha önce ise İstanbul 15. ağır ceza Mahkemesi başkanı olarak görev yapıyordu.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version