O Cumhuriyet Savcısı kararnameye itiraz etti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan kararname ile 5 bin 75 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı ile 352 idari yargı hakim ve cumhuriyet savcısının görev yerleri değişti. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görev yapan ve 2019’da birinci sınıfa ayrılan savcı Funda Ergişi ise Sakarca Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi.


İTİRAZ ETTİ
Funda Ergişi, Ankara’da görev yaptığı süre boyunca, bir binanın 15’inci katından atlayarak hayatına son veren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’ın ölümü, 250 milyon vurgun yaptıktan sonra kaçarken yakalan avukat Osman Gökmen ve Aleyna Çakır ile Esra Hankulu’nun şüpheli ölümlerinde gündeme gelen Ümitcan Uygun hakkındaki soruşturmaları yürütmüştü. Ergişi yayımlanan kararname ile Sakarya cumhuriyet savcılığına atanmasına itiraz etti.


Funda Ergişi’nin Yargıtay 11. Ceza Dairesi üyesi olan babası Selçuk Ergişi (55) 2012 yılında hayatını kaybetmişti. Annesi ile birlikte yaşayan Funda Ergişi, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na verdiği itiraz dilekçesinde, bunların da dikkate alınması gerektiğini belirterek Ankara’da kalmak istediğini kaydettiği öğrenildi.

780 KİŞİ YENİDEN İNCELEME TALEBİNDE BULUNDU
8 Haziran-21 Haziran tarihleri arasında yeniden inceleme talebinde bulunan hakim ve savcı sayısına SONTV ulaştı. Adli yargıda 690, İdari yargıda ise 90 hakim ve savcı yeniden inceleme talebinde bulundu. Adli yargıda yeniden inceleme talebinde bulunan yargı mensuplarından 130’unun talebine atanmasına rağmen itirazda bulunduğu öğrenildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version