O haber yargı dünyasında heyecan yarattı

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Yargıtay üyesi Ali Nevzat Açıkgöz, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuş, ziyarette Adalet Bakan yardımcıları Hasan Yılmaz, Akın Gürlek, Zekeriya Birkan ve Yakup Moğul ile Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu da bulunmuştu.

SONTV ZİYARETİN PERDE ARKASINI GÜNDEME TAŞIDI

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz’ün beraberindeki heyetle birlikte Bakan Tunç’a yargıdaki sorunlar ve çözüm önerilerinin yanı sıra 1. Derecedeki hakim ve Savcılar ile yargı personelinin maaşlarını da gündeme getirdiği SONTV tarafından duyurulmuştu.

BAKAN TUNÇ’UN TAVRI HEYECAN YARATTI

Yargıda Birlik Derneği ile Bakan Tunç ve yardımcıları arasındaki görüşmede, Yargıtay üyelerine yapılan son zamların ilk derece de görev yapan hakim ve savcıları mutsuz ettiği, özellikle büyükşehirlerde görevli hakim savcıların ekonomik zorlukla mücadele ettiği gündeme getirilmişti. Bakan Tunç’un bu konuda tüm desteği vereceğini belirtmesi ise yargı dünyasında heyecanla karşılandı. SONTV’ye ulaşan birçok yargı mensubu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu konuda kendilerine vereceği destekten dolayı büyük mutluluk duyacağını kaydetti.

İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜYÜKŞEHİRLERDE SORUN VAR

İstanbul başta olmak üzere Büyükşehirlerde 1. Sınıfa ayrılmayan Hakim ve Savcıların lojman hakları olmaması ve maaşlarının da birinci sınıfa ayrılanlarla arasında uçurum olması nedeniyle büyük sorun yaşadığı adliye koridorlarında konuşulan konular başında yer alıyor. İstanbul’daki ev kiralarının en az 20 bine çıkması nedeniyle de büyükşehirlerdeki hakim ve savcıların kira yardımı beklentisi de bulunuyor. Yargı dünyası yapılacak yeni düzenlemelerle bu sorunların aşılmasını bekliyor. SONTV, Hakim ve Savcıların haklarıyla ilgili yapılacak düzenlemeleri yakından takip ederek yaklaşık 30 bin hakim ve savcının sesi olmaya devam edecek.

 

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version