Sahibinden satılık savaş uçağı

Birçok ülkenin atıl duruma düşen savaş uçakları, bir internet sitesi üzerinden satılıyor. Koleksiyonerlerin ve meraklılarının büyük ilgi gösterdiği uçaklar arasında oldukça dikkat çekici parçalar var. Silahsızlandırıldıktan sonra satışa çıkan uçaklar, yeni sahipleri tarafından bakımı yapılarak sivil uçuşlar yapabiliyor.

BAHAR HAREKATINDA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

En çok ilgi toplayan uçak, Bahar Kalkanı Harekatı’nda Türk Hava Kuvvetleri’nce 20 Mart’ta düşürülen Albatros model uçak. Çek Cumhuriyeti üretimi olan Albatros, 155 bin ila 250 bin dolar arasındaki fiyatıyla alıcısını bekliyor. Çift kişilik üretilen, ikinci nesil jet eğitiminde kullanılan Albatros, hafif saldırılarda tercih ediliyor.

İlana çıkanlar arasında, hâlen kullanılan F16 ve f4 Phantom, Sovyetler Birliği’nden kalma MIG 29 gibi avcı uçakları da yer alıyor.

Türkiye dâhil birçok ülkenin kullanmaya devam ettiği F16’ların fiyatı 8,5 milyon dolar, F4 Phantom 3,25 milyon dolar, MIG 29 ise 4,65 milyon dolardan satışta. Bir diğer ilginç uçak ise askeri nakliye uçağı olan CASA, fiyatı açıklanmayan kasa için sahibi, iletişime geçilmesini istiyor.

40 BİN DOLARA SAVAŞ JETİ

Sovyetler Birliği’nden kalma MIG 21 PFM jet uçağı, halen kimi ülkeler tarafından kullanılsa da satıştaki en ucuz uçaklar arasında. Geçtiğimiz günlerde UMH birliklerinin Hafter’den geri aldığı Al Watiya Askeri Havaalanı’ndaki hangarlarda görülen MIG 21’in fiyatı 40 bin dolar.

NAZİ ALMANYASI’NDAN KALAN UÇAKLAR

Nazi Almanya’sının 2. Dünya Savaşı sonlarına doğru ürettiği çift jet motorlu Messerschmitt Me 262 uçak, 430 bin eurodan satışa çıkarken, Kore Savaşı sırasında büyük başarı gösteren ve 1952 yılında üretilen ABD uçağı F86 da 275 bin dolardan alıcı bekliyor. F86 gösteri uçuşlarında da kullanılıyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version