SON TV

“Senden bana eş olmaz, boşol boşol boşol!”

“Senden bana eş olmaz, boşol boşol boşol!”

Mahkeme dini referanslı o sözleri boşanma sebebi saydı: İmam nikahlı birliktelik ve ağır hakaretler gerekçesiyle tazminat yağdı!

SONTV | Özel Haber

Kırşehir 1. Aile Mahkemesi’nde görülen çarpıcı boşanma davasında, taraflar arasında yaşanan şiddet, hakaret, sadakatsizlik ve dini referanslı boşanma beyanı yargıya taşındı. Mahkeme, eşine “Senden bana eş olmaz, boşol boşol boşol” diyen kocayı ağır kusurlu bularak boşanmaya hükmetti. Kararda, imam nikahlı birliktelik, ekonomik şiddet ve çocuklara yönelik ilgisizlik de detaylı şekilde yer aldı.

Mahkeme kararında yer alan ifadeler, Kırşehir’de bir aile dramını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Kadın eşin maruz kaldığı ağır hakaretler, Kırşehirdeki mahkeme dosyasına şu şekilde yansıdı: Kocanın; “Sen kendini bulunmaz Hint kumaşı mı sanıyorsun? Seni hizmetçi olarak aldım. Seni istemiyorsam defolup gidersin…”

Kadın davacı ise, eşinin kendisini değersizleştirdiğini, ailesiyle birlikte aşağılayıcı sözler söylediğini, şiddet uyguladığını ve sadakatsiz davrandığını belirtti. Tarafların iki müşterek çocukları olduğu da dosyada yer aldı.

Mahkeme: üç kere art artta “Boşol boşol boşol” demek dini temelli bir boşanma beyanıdır, evlilik birliğini temelden sarsar!

Kararda özellikle şu ifadeye dikkat çekildi: “Davalının, davacıya hitaben ‘Senden bana eş olmaz, üç kere boşol boşol boşol’ diyerek tanıkların huzurunda boşanma iradesini beyan ettiği sabittir. Bu sözler, dini referans taşıyan evliliği bitirme beyanıdır ve evlilik birliğini temelden sarsmaktadır.”

Eş zamanlı imam nikahlı ilişki tespit edildi

Daha çarpıcı olan ise boşanmanın henüz resmi olarak gerçekleşmeden kadın davalının imam nikahlı bir başka erkekle birlikte yaşamaya başladığı, bu kişi ile nişanlı olduğunun kocası tarafından tespit edilmesiydi. Karısını başka bir adamla birlikte yaşadığını tespit etmesi üzerine kocanın karısına hitaben: “senden bana artık karı olmaz, Boşol boşol boşol dediği mahkeme dosyasına girdi. Bu durum mahkemece, kadının eşine sadakatsizlik ve “evlilik dışında başka bir erkekle birliktelik” olarak değerlendirilerek kişilik haklarına ağır saldırı olarak yorumlandı.

Gerekçeli karardan dikkat çeken cümle: “Tarafların evliliği artık toplumsal ve hukuki olarak korunmaya değer olmaktan çıkmıştır. Davalının daha boşanmadan başka bir adam ile nişanlı olduğu ve imam nikahlı ilişkisi olduğu ve eşine yönelik hakaretleri, evlilik birliğini temelden sarsmıştır.”

İçtihat Dayanağı: Yargıtay’dan emsal karar

Kararda Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin 2025/2442 sayılı kararına da atıf yapıldı. Bu içtihatta da başka bir erkekle yaşamaya çalışan “eşine boşol boşol boşol demek boşanma sebebidir” ifadeleri kullanılmış ve aynı şekilde imam nikahı ile kadının başka bir erkek ile yaşaması ağır kusur sayılmıştı.

SONTV okura not:

Boşanma davalarında artık sadece fiziksel değil, sözlü şiddet, dini referanslı boşol boşol gibi dini referanslı boşama beyanları ve imam nikahlı birliktelikler de boşanma gerekçesi olarak mahkemelerce artık kabul ediliyor. Yargıtay’ın bu emsal kararı, kadın hakları açısından da yeni bir içtihat zemini olarak dikkat çekiyor…