SON.TV / İSTANBUL
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Bu kapsamda ekipler, gece saatlerinde Şişli Harbiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir gece kulübünde denetim gerçekleştirdi.
12 YABANCI UYRUKLU KADIN TESPİT EDİLDİ
Denetimlerde, Türkiye’ye turistik amaçla giriş yaptığı belirlenen 12 yabancı uyruklu kadının, çalışma izni ve sosyal güvenlik kaydı bulunmaksızın konsomatris olarak çalıştırıldığı tespit edildi.
Ekipler, yabancı uyruklu kadınlar hakkında ilgili kurumlarla koordineli şekilde yasal işlem başlatırken, çalışma izni bulunmadan personel çalıştırıldığı belirlenen işletme hakkında da idari süreç başlatıldı.
İŞLETMEYE İDARİ İŞLEM UYGULANDI
Denetim sırasında iş yerinde kapalı alanda tütün mamulleri tüketildiği de belirlendi.
Bu tespit üzerine ilgili mevzuat kapsamında işletmeye idari işlem uygulanırken, işletme sahibi hakkında da gerekli yasal süreç başlatıldı. Yabancı uyruklu kişilerin yasal statülerine ilişkin incelemelerin ise sürdüğü öğrenildi.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeninin korunması, kayıt dışı istihdamın önlenmesi, yabancı uyruklu kişilerin yasal statülerinin denetlenmesi ve umuma açık eğlence yerlerinde huzur ile güvenliğin sağlanmasına yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.
ETİKETLER: #İstanbul #Şişli #Harbiye #İstanbulEmniyetMüdürlüğü #AsayişŞubeMüdürlüğü #AhlakBüroAmirliği #GeceKulübü #Denetim #KayıtDışıİstihdam









