2 Temmuz 2026 · Perşembe · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
Yargıtay

SON DAKİKA! Yargıtay’da yeni dönem: Birinci Başkanlık Kurulu ve Divan Heyeti üyeleri seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimlerde Birinci Başkanlık Kurulu ile Divan Heyeti’nin yeni üyeleri belirlendi. Seçimlerde 5. Ceza Dairesi Başkanı Yaşar Şimşek, 9. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Kurtaran Birinci Başkanlık Kurulu’na seçilirken, Memet Boran ve Erdoğan İshakoğlu da Divan Heyeti Asıl Üyesi oldu.

SON.TV/ANKARA

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda yüksek mahkemenin yönetim organlarını belirlemek amacıyla yapılan Birinci Başkanlık Kurulu ve Divan Heyeti seçimleri tamamlandı. Yargıtay üyelerinin yoğun katılım gösterdiği seçimlerde yeni dönemde görev yapacak isimler belli oldu.

BİRİNCİ BAŞKANLIK KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Yargıtay’ın idari işleyişinde önemli görevler üstlenen Birinci Başkanlık Kurulu için yapılan seçimlerde, 5. Ceza Dairesi Başkanı Yaşar Şimşek, 9. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Kurtaran üyeliğe seçildi.

Seçim sonuçlarına göre Yaşar Şimşek 178 oy, Seracettin Göktaş 165 oy ve Mustafa Kurtaran 166 oy alarak kurulda görev yapmaya hak kazandı.

DİVAN HEYETİ’NDE DE YENİ İSİMLER

Yargıtay Büyük Genel Kurulu çalışmalarının yürütülmesinde görev alan Divan Heyeti için yapılan seçimlerde ise 5. Hukuk Dairesi Üyesi Memet Boran ile 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu asıl üyeliğe seçildi.

Memet Boran 172 oy alırken, Erdoğan İshakoğlu 165 oyla Divan Heyeti’nde görev almaya hak kazandı.

313 ÜYE OY KULLANDI

Seçimlere toplam 313 Yargıtay üyesi katıldı. Yapılan sayımda 5 oyun geçersiz olduğu belirlenirken, seçimler yüksek katılım oranıyla tamamlandı.

Yargıtay kulislerinde seçim sonuçlarının yüksek mahkemenin önümüzdeki dönemdeki idari yapılanması açısından önemli bir gösterge olduğu değerlendiriliyor.

YARGITAY YÖNETİMİNDE KRİTİK GÖREVLER ÜSTLENECEKLER

Birinci Başkanlık Kurulu, Yargıtay’ın daireler arasındaki iş bölümü, idari işleyiş ve kurumsal karar süreçlerinde önemli yetkilere sahip bulunuyor. Divan Heyeti ise Büyük Genel Kurul toplantılarının yürütülmesi ve seçim süreçlerinde görev üstleniyor.

Tamamlanan seçimlerle birlikte Yargıtay’ın yeni yönetim kadrosu da şekillenmiş oldu.

 

ETİKETLER:#Yargıtay #BirinciBaşkanlıkKurulu #YaşarŞimşek #SeracettinGöktaş #MustafaKurtaran #Yargı #Seçim #SonTV