28 Temmuz 2026 · Salı · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
Adalet Bakanlığı

SON.TV FOTO ANALİZ: Eski Vali Tuncay Sonel ve iki şüpheli ilk kez bu görüntülerle adliyeye getirildi!

Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile koruma polisi Şükrü Eroğlu ve ihraç polis memuru Gökhan Ertok, yeni dijital deliller doğrultusunda yeniden Erzurum Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye getirilişine ilişkin ilk görüntüler de ortaya çıktı. Fotoğraflarda Tuncay Sonel’in belirgin şekilde kilo verdiği dikkat çekerken, şüphelilerden birinin sağ şakak bölgesindeki şişlik de objektiflere yansıdı.

SON.TV / ERZURUM

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, koruma polisi Şükrü Eroğlu ve ihraç polis memuru Gökhan Ertok, cezaevinden alınarak yoğun güvenlik önlemleri altında yeniden Erzurum Adliyesi’ne getirildi. 

YENİ DİJİTAL DELİLLER DOSYAYA GİRDİ

Başsavcılık tarafından yapılan teknik incelemelerde Tuncay Sonel’e ait dijital materyallerde yeni bulgular elde edildiği belirtildi. Açıklamaya göre incelemelerde ortaya çıkan yazışma ve dijital veriler, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, yağma ve bilişim sistemindeki verileri değiştirme iddiaları yönünden soruşturma kapsamında değerlendiriliyor. 

ANKARA’DA DA YENİ GÖZALTILAR

Soruşturma kapsamında dijital incelemeler sonrasında Ankara’da da yeni operasyonlar düzenlenirken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheliler hakkında gözaltı işlemleri gerçekleştirildi. Başsavcılık, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdi. 

FOTOĞRAFLARDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Adliyeye sevk sırasında çekilen fotoğraflarda eski Vali Tuncay Sonel’in önceki görüntülerine kıyasla belirgin şekilde zayıfladığı dikkat çekti.

Koruma polisi Şükrü Eroğlu’nun ise yüzünün sağ şakak ve göz çevresinde şişlik görünümü objektiflere yansıdı. Fotoğraflardan bu görünümün nedenine ilişkin kesin bir değerlendirme yapmak mümkün değil.

İhraç polis memuru Gökhan Ertok’un da geniş güvenlik tedbirleri altında jandarma eşliğinde adliyeye getirildiği görüldü. Üç şüphelinin de sevk işlemleri sırasında güvenlik güçlerinin yakın koruması altında olduğu, adliye çevresinde ise geniş güvenlik önlemleri alındığı fotoğraflara yansıdı.

İFADE İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Şüphelilerin savcılıkta yeni deliller doğrultusunda ifadelerinin alınmasına devam edildiği öğrenildi. Soruşturmanın seyri, yapılacak değerlendirmelerin ardından netlik kazanacak. 

ETİKETLER: #GülistanDoku #TuncaySonel #ErzurumCumhuriyetBaşsavcılığı #Erzurum #Tunceli #ŞükrüEroğlu #GökhanErtok #Adliye #Soruşturma #SonDakika