26 Ekim 2026 · Pazartesi · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

ULUSLARARASI SUÇLULARA BÜYÜK DARBE! Kırmızı bültenle aranan 33, ulusal seviyede aranan 30 şüpheli Türkiye’ye getirildi!

Türkiye’nin uluslararası suçlularla mücadelesi kapsamında 23 Eylül-23 Ekim 2026 tarihleri arasında 8 ülkede yakalanan toplam 63 aranan kişinin Türkiye’ye iadesi sağlandı. Kırmızı bültenle aranan 33 kişi ile ulusal seviyede aranan 30 kişinin yakalanmasında Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ve yabancı ülkelerin kolluk birimleri koordineli çalıştı. İadelerin 49’u Gürcistan’dan gerçekleştirildi.

SON TV / ANKARA

Türkiye’nin yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik uluslararası operasyonları devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, 23 Eylül-23 Ekim 2026 tarihleri arasındaki bir aylık dönemde toplam 63 aranan kişi Türkiye’ye getirildi.

İade edilen kişilerden 33’ünün kırmızı bültenle uluslararası seviyede, 30’unun ise ulusal seviyede arandığı bildirildi.

EN FAZLA İADE GÜRCİSTAN’DAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sekiz ülkeden gerçekleştirilen iadelerde Gürcistan ilk sırada yer aldı. Açıklanan verilere göre aranan kişilerin ülkelere göre dağılımı şöyle:

EMNİYET VE ADALET BAKANLIĞINDAN ORTAK ÇALIŞMA

Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı görevlileri koordinasyon sağladı.

Operasyon ve iade süreçlerine KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) daire başkanlıkları da katkı sundu.

İlgili ülkelerin kolluk birimleriyle gerçekleştirilen bilgi paylaşımı ve ortak çalışmalar sonucunda aranan kişilerin yerleri tespit edilerek yakalanmaları ve Türkiye’ye iadeleri sağlandı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN 33 KİŞİ YAKALANDI

Uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan 33 kişinin isimlerinin baş harfleri şöyle açıklandı:

H.T., C.Y., İ.E., H.A., A.K., S.A., G.Y., A.U., S.B., A.T., O.P., M.Y., A.O.E., S.K., B.D., Y.A., İ.K., O.M., M.T., M.E., Y.I., A.S.P., İ.Y., O.T., Ö.Y., E.S., O.F., Ö.İ., R.R.Ç., Ç.Ö., H.İ.E., E.İ. ve Ö.O.T.

ULUSAL SEVİYEDE ARANAN 30 KİŞİ DE TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Ulusal seviyede aranan ve yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirilen 30 kişinin isimlerinin baş harfleri ise şu şekilde paylaşıldı:

K.E., M.İ., B.D., S.K., A.K., B.A., H.Ç., D.K., A.B., Ö.Ü., M.A., T.Y., İ.Ç., U.Y., H.H.A., K.E., S.U., H.P., Ş.B., F.S., M.K., H.İ.Ö., Y.Y., F.K., K.A., İ.K.D., H.Ö., O.K., U.Ç. ve H.D.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİ VE UYUŞTURUCU TACİRLERİNE YÖNELİK TAKİP SÜRÜYOR

Yetkililer, uluslararası seviyede kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

SINIR ÖTESİNDE SUÇLULARIN İZİ SÜRÜLÜYOR

Türkiye’nin uluslararası suçlarla mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlarda, yabancı ülkelerin güvenlik birimleriyle gerçekleştirilen bilgi paylaşımı ve adli iş birliği önemli rol oynuyor.

Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla, haklarında kırmızı bülten veya ulusal seviyede arama kaydı bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik işlemler sürdürülüyor.

23 Eylül-23 Ekim 2026 tarihleri arasında 8 ülkeden toplam 63 kişinin Türkiye’ye getirilmesi, uluslararası aranan şahıs takibinin son bir aylık sonuçları arasında yer aldı.

ETİKETLER:#Interpol #KırmızıBülten #İçişleriBakanlığı #AdaletBakanlığı #EmniyetGenelMüdürlüğü #Suçluİadesi #OrganizeSuçlarlaMücadele #SonTV