Valiler kararnamesinden sona gelindi

Türkiye Yüzyılı kabinesinde İçişleri Bakanlığı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından İstanbul Valiliği’ne de Gaziantep Valisi Davut Gül atanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından Emniyet Genel Müdürü, deprem bölgesinde 3 ilin Valisi ve Göç İdaresi Başkanı değişti. 

KAPSAMLI KARARNAME

Hatay Valiliğine Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Osman Varol’un atanmasının ardından şu an Amasya, Edirne, Eskişehir, Ağrı ve Rize Valiliklerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanma yapılması bekleniyor. Şu an Valisi olmayan 5 ilin dışında 20’ye yakın ilde çıkacak kararname sonrasında değişim bekleniyor.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE YAYIMLANACAK

Kulislere yansıyan bilgilere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Valiler kararnamesiyle ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kararname çalışmasını sunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapsamlı kararnameyi inceledikten sonra Valiler kararnamesinin kısa süre içerisinde Resmi Gazetede yayımlanmasının beklendiği öğrenildi. Yayımlanacak Valiler kararnamesinde Göç İdaresinin başkanı ve yönetim kadrosunda yapılan değişiklikler sonrasında AFAD Başkanlığı’nda da değişim yaşanabileceği kulislerde konuşuluyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version