SON TV

Varlık Fonu’nun yeni yönetimi! Erdoğan Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi değişti. Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Varlık Fonu’nun yeni yönetimi! Erdoğan Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türkiye’de sabah saatlerinde yeni bir gelişme yaşanarak Türkiye Varlık Fonu Yönetimi’nin yeni yönetimi belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nde başkan vekili oldu. Rifat Hisarcıklıoğlu da varlık fonunun yeni yönetiminde yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Albayrak, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nde başkan vekili görevine atandı.

Varlık Fonu Genel Müdürü ise Zafer Sönmez oldu.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı.

VARLIK FONU NE ZAMAN KURULDU?

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 26 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

VARLIK FONU’NUN AMACI NEDİR?

Ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu.

DEV PROJELERE FİNANSMAN İMKANI

Varlık Fonu, otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı, nükleer santral gibi dev projelere kamu borcunu arttırmadan finansman sağlayacak. Sermaye piyasalarının büyüme ve derinleşmesini hızlandıracak olan fon, bankacılık sisteminin finans sektöründeki hakim rolünü de azaltacak. Fonun, ekonomik dalgalanma dönemlerinde piyasalarda istikrarı sağlayıcı bir rol üstlenmesi de hedefleniyor.

FON NE ALIP SATABİLECEK?

Şirket, stratejik yatırım planında belirtilen hedeflerle likidite, yatırım, risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, yerli ve yabancı şirketlerin paylarının, Türkiye ve yurtdışında kurulan ihraççılara ait payların ve borçlanma araçlarının, kıymetli madenler ve emtiaya dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarının fon katılma paylarının türev araçlarının, kira sertifikalarının, gayrimenkul sertifikalarının, özel tasarlanmış yabancı yatırım araçlarının ve diğer araçların alım satımını Türkiye Varlık Fonu adına gerçekleştiriyor.

ETİKETLER: