SON TV

Yangın faciasında gözaltı sayısı 12’ye yükseldi

Yangın faciasında gözaltı sayısı 12’ye yükseldi

78 kişiye mezar olan ölüm oteli ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında arlarında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili’nin de bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alınmıştı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı İrfan Acar da gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı bir televizyon kanalında açıkladı. Bakan Tunç, “yangında kimin kusur varsa hesap verecek” ifadelerini kullandı.

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınında 78 kişi hayatını kaybetti. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmıştı

GÖZALTI SAYISI 12 OLDU

İşletme Sahipleri Halit ve Emine Ergün, İşletme Müdürü Emir Aras, Kartal Otelleri Genel Müdürü Ahmet Demir, Bolu Bedeliye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Kenan Çoşkun ardından  Bolu Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı İrfan Acar’ın da gözaltına alınmasıyla birlekte gözaltı sayısı 12’ye yükseldi.

Katıldığı bir televizyon kanalında gözaltı sayısının 12’ye yükseldiğini belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ” Adli sürecin özellikle kime varırsa ucu nereye giderse sonuna kadar etkili bir şekilde sürdürülmesi yönünde bir kararlılık söz konusu. Yangında kimin kusuru varsa hesap verecek” ifadelerini kullandı.

KAMERA KAYITLARI VE BAZI BELGELER TOPLANDI

Bakan Tunç, yangın faciasıyla ilgili olarak, “Elimizde bazı deliller mevcut. Kamera kayıtları ve diğer belgeler incelenmek üzere toplandı. Soruşturma, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla detaylı şekilde devam ediyor. Bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için alınması gereken tedbirler gözden geçirilecek.” dedi