Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin şaşırtan kararı Kayseri’ye sıçradı!

HSK Yaz Kararnamesi bu hafta yayınlanacak!

HSK Yaz Kararnamesi bu hafta yayınlanacak!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan ve itirafçı olduktan sonra serbest bırakılan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Mustafa Kemal Özçelik hakkında Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nden şaşırtıcı bir karar çıkmıştı. Mahkeme heyeti, Özçelik’in duruşmalardaki iyi hali nedeniyle TCK’nin 62. maddesindeki indirimi uygulayarak cezayı 1 yıl 10 ay 15 güne indirmişti. Heyet, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesi gereğince sanık hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Bu karar şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nden şaşırtan karar!

KAYSERİ’YE SIÇRADI

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin şaşırtan kararı bu kez Kayseri’ye sıçradı. Kayseri’de FETÖ/PDY’den ayrı yargılandıkları davalarda “etkin pişmanlıkta” bulunan 3 sanıktan ikisine 1 yıl 6 ay 22 gün, diğerine 1 yıl 10 ay 15 hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Savcı mütalaasında, 3 sanığın da “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılmalarını ve etkin pişmanlıktan yararlandırılmalarını istedi.

3’ÜNE DE AYNI KARAR

Mahkeme heyeti, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanan sanıklardan O.A’ya önce 9 yıl hapis cezası verdi, daha sonra etkin pişmanlığını kabul ederek 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti. Heyet, aynı suçtan yargılanan sanıklar E.S. ve R.Ç’ye de önce 7 yıl 6’şar ay ceza verdi, daha sonra etkin pişmanlık indirimi uygulayarak cezayı 1 yıl 6 ay 22’şer güne indirip, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti.

Edinilen bilgilere göre, yargı camiasında bu kararların peş peşe gelmesi rahatsızlık uyandırdı. Önce yüksek yargı organı olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bu kararı vermesi, ardından da Kayseri’deki yargılamalarda FETÖ’cülerin etkin pişmanlıktan bu kadar çabuk faydalandırılmaları tepkiye neden oldu.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version