SON TV

2019 Ramazan’ın ilk günü ne zaman? Bu senenin ilk sahur, oruç ne zaman? İşte 2019 Ramazan imsakiyesi

Ramazan geldi çattı. İslam alemi 11 ay boyunca heyecanla beklediği Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Diyanet'in kameri ay hesaplamalarına göre, Şevval ayının hilali, Ramazan'ın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için 2019 Ramazan 29 gün sürecek. Peki, bu sene (2019) Ramazan'ın ilk günü ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak? İşte 2019 Ramazan ayı başlangıç takvimi ve bu senenin Ramazan imsakiyesi

2019 Ramazan’ın ilk günü ne zaman? Bu senenin ilk sahur, oruç ne zaman? İşte 2019 Ramazan imsakiyesi

Ramazan ayının başlaması için artık sadece sayılı saatler kaldı. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece sahura kalkılacak ve Ramazan ayının ilk orucu tutulacak. Bir rahmet ve mağfiret mevsimi olan Ramazan ayının gelmesiyle Müslümanlar sahur, imsak ve iftar vakitlerini araştırıyor. İşte Diyanet’in 2019 Ramazan imsakiyesi, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il iftar ve sahur vakitleri…

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ülke genelinde tüm camiler Ramazan ayı için hazırlandı. Manevi hayatımızda özel bir yeri olan on bir ayın sultanı Ramazan, oruç ve Kur’an ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini içinde saklayan en şerefli aydır. Kardeşlik, dayanışma ve paylaşma ayı olan Ramazan’ın ilk günü ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak? İşte 2019 Ramazan ayı ile ilgili merak edilenler…

2019 RAMAZAN’IN İLK GÜNÜ NE ZAMAN?

Sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayı olan Ramazan ayı geldi çattı. 2019 yılında Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü idrak edilmeye başlanacak.

İslam alemi 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece ilk sahurunu yapacaklar.

İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ

Türkiye genelinde ramazanın birinci günü ilk imsakın Ardahan ve Iğdır’da saat 03.13’te yaşanacak, ilk iftarın ise saat 19.06’da Hakkari’de açılacak.

Ramazan için çok kısa süre kaldı. İstanbul’da ilk sahur 04.09’a kadar, ilk iftar ise 20.12’de gerçekleşecek. Diğer illerde ise sahur ve iftar vakitleri şu şekilde;

Ankara sahur vakti: 03.58, iftar vakti: 19.54
İzmir’de sahur vakti: 04.28, iftar vakti: 20.14
Adana’da sahur vakti: 04.01, iftar vakti: 19.38
Antalya’da sahur vakti: 04.20, iftar vakti: 19.56

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ

RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

2019 yılında on bir ayın sultanına 6 Mayıs Pazar günü merhaba diyerek coşku ve sevinç ile karşılayacağız. Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’la devam eden, bin aydan daha hayırlı bu mübarek aya 3 Haziran Pazartesi günü elveda diyeceğiz.

Peygamber Efendimizin bildirdiğine göre, Ramazan ayının ilk gecesi olunca, bir melek şöyle seslenir: “Ey iyilik isteyen! İbadete ve kulluğa gel! Ey kötülük isteyen! Günahlarından vazgeç!”

RAMAZAN AYINDA NELER YAPILIR?

Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı bir mevsim. Bu ayda Hz. Muhammed’in (S.A.V) müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

* Oruç tutmak
* Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak
* Kur’an okumak
* Namazları cemaatle kılmak
* Sahur yapmak
* İftar ettirmek
* Kadir Gecesini aramak
* Sabretmek
* İhsan ve ikramda bulunmak
* Tövbe etmek
* Cenneti istemek
* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek
* Ramazan umresi yapmak
* Açları doyurmak

İLK TERAVİH PAZAR GÜNÜ

On bir ayın sultanı huzur ve bereket ayı ramazanın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü kılınacak.

Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27’nci gecesine denk gelen 31 Mayıs’ta idrak edilecek.

Ramazan ayının ardından 4 Haziran’da ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı’na girilecek.

ETİKETLER: