23 Eylül 2026 · Çarşamba · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

76 firari 8 ülkeden Türkiye’ye getirildi! 29’u kırmızı bültenle aranıyordu!

İçişleri Bakanlığı, haklarında kırmızı bülten ve ulusal seviyede arama kararı bulunan toplam 76 kişinin 8 ülkede yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. İade edilenlerden 29’unun kırmızı bültenle uluslararası seviyede, 47’sinin ise ulusal seviyede arandığı bildirildi. Firarilerin 61’i Gürcistan’da yakalandı.

SON.TV / ANKARA

Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilere yönelik uluslararası operasyonlar devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 29 kişi ile ulusal seviyede aranan 47 kişi yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

Toplam 76 kişinin iadeleri, ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda gerçekleştirildi.

61’İ GÜRCİSTAN’DAN GETİRİLDİ

Açıklanan verilere göre şüphelilerin büyük bölümü Gürcistan’da yakalandı.

Türkiye’ye iadeleri sağlanan 76 kişinin ülkelere göre dağılımı şöyle gerçekleşti:

Gürcistan’dan 61, Yunanistan’dan 4, Almanya’dan 4, Fransa’dan 2, ABD’den 2, Birleşik Krallık’tan 1, Sırbistan’dan 1 ve Azerbaycan’dan 1 kişi Türkiye’ye getirildi.

29 KİŞİ KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 29 kişinin;

H.Ö., M.Ü., M.A.Ç., U.A., V.H., Y.B., D.T., A.K., M.E.D., E.K., H.S., B.Ö., H.Ö., Ö.Ö., M.C., D.T., S.H., E.S.I., F.Ş.Ç., D.A.Ş., F.D., A.Y.Ö., A.D., B.A., E.A., B.S., A.P., S.E. ve B.E. olduğu açıklandı.

Bu kişilerin yakalandıkları ülkelerden Türkiye’ye iadelerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

47 KİŞİ ULUSAL SEVİYEDE ARANIYORDU

Ulusal seviyede aranan 47 kişinin ise;

R.İ., R.Ö., U.T., M.R., G.K., Y.D., A.M., M.T., E.K., C.T., M.K., M.Ş., S.K., M.G., K.A., E.K., M.Ü., M.K., F.E.A., F.U., M.C.A., S.Y., S.Ö., M.Ö., F.C.B., H.D., M.E., K.A.İ., H.Y., D.Z., M.D.Ş., U.S.Ç., Ü.A., A.C., M.O.Ö., M.B., G.S., E.A., U.K., M.Y., C.Ö., A.D., G.K., E.İ., E.İ., M.Ö. ve M.U. olduğu belirtildi.

ÇOK SAYIDA BİRİM ORTAK ÇALIŞTI

Operasyon ve iade süreçlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı görevlilerinin yanı sıra KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile Siber, Asayiş ve TEM Daire Başkanlıklarının görev aldığı bildirildi.

Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin izlerinin ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yapılan iş birliği kapsamında takip edildiği belirtildi.

8 ÜLKEYLE İŞ BİRLİĞİ

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre aranan kişilerin yakalanması ve Türkiye’ye iadelerinin gerçekleştirilmesi için Gürcistan, Yunanistan, Almanya, Fransa, ABD, Birleşik Krallık, Sırbistan ve Azerbaycan makamlarıyla çalışma yürütüldü.

Yakalanan kişilerin iade prosedürlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye getirildiği belirtildi.

KAÇIŞ GÜZERGÂHLARINI KAPATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, yurt dışına çıkan ve haklarında arama kararı bulunan kişilere yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Bakanlık, kırmızı bültenle veya ulusal seviyede aranan kişilerin yakalanarak Türkiye’ye getirilmesine yönelik uluslararası iş birliğinin sürdürüleceğini bildirdi.

Çalışmalarda görev alan emniyet birimleri tebrik edilirken, Adalet Bakanlığı görevlilerine de teşekkür edildi.

ETİKETLER: #içişleribakanlığı #egm #interpol #europol #kırmızıbülten #firari #gürcistan #yunanistan #almanya #fransa #abd #adaletbakanlığı