SON TV

AK Parti’de Ankara için Özhaseki, İzmir için Soylu’nun adı geçiyor

AK Parti kulislerinden aktarılan bilgilere göre, Ankara'da Mehmet Özhaseki'nin adaylığı kesinleşti gibi gözüküyor. İzmir'de adaylık için Süleyman Soylu ismi konuşuluyor

AK Parti’de Ankara için Özhaseki, İzmir için Soylu’nun adı geçiyor

Ak Parti’de büyük şehir belediye başkanlıkları için kulislerde öne çıkan isimler netlik kazanmaya başladı. Partililerin büyük bir kısmı Ankara’da Mehmet Özhaseki’nin adaylığının kesinleştiği görüşünde. İzmir’de adaylık için Süleyman Soylu’nun ismi öne çıkıyor.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TAKVİM İÇİNDE HAYATA GEÇİRİRİZ”

Binali Yıldırım’ın İBB Başkan adayı olacağına ilişkin kulisler bugün çok hareketliydi Meclis’te. Grup toplantısı her zamankinden daha kalabalıktı. Aday adayları da gelmeye başladılar. Kulis yapıyorlar.

Kulislerde Binali Yıldırım’ın ismi konuşuluyordu. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘hayır’ demedi, ‘bakarız’ demedi. “Takvim içinde hayata geçiririz” dedi.

Son dakika... Kulislerde son iddia: Ankara için Özhaseki, İzmir için Soylu

Cumhurbaşkanı MKYK’dan da üç büyükşehir için isim istedi. Bu sonuçlar Cumhurbaşkanı’nda.

Ankara kritik bir şehir. Burada iki isim öne çıkıyor. Süleyman Soylu ve Mehmet Özhaseki. Ancak partililerin büyük bir kısmı Ankara’da Mehmet Özhaseki’nin adaylığının kesinleştiği görüşünde.

Son dakika... Kulislerde son iddia: Ankara için Özhaseki, İzmir için Soylu

İZMİR İÇİN SÜLEYMAN SOYLU’NUN ADI GEÇİYOR

Süleyman Soylu için İzmir’den de aday gösterileceğini söyleyenler, buna işaret edenler var. MKYK’da isim alınırken Süleyman Soylu’nun yazıldığını biliyoruz.

İzmir için Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve genel başkan yardımcısı Hamza Dağ’ı önerenler olduğu da konuşuluyordu.

Ankara’da Özhaseki, İstanbul’da da Binali Yıldırım aday gösterilirse iki isim Meclis’te eksilmiş olacak seçilirlerse. Ancak milletvekillerinin belediye başkan adayı olması durumunda milletvekillikleri hemen düşmüyor. Yani seçim propagandaları sonuna kadar aynı zamanda vekil olarak kalıyorlar.

Eğer kazanırlarsa, 15 gün içerisinde bir tercih hakkı kullanmaları gerekiyor. Belediye Başkanlığından yana tercih yaparsa milletvekilliği düşüyor.