6 Kasım 2026 · Cuma · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

ALACAK-VERECEK HUSUMETİ İDDİASI! Afyon’da 8 kişinin öldürüldüğü saldırıların arkasında biçerdöver pazarlığı mı var?

Afyonkarahisar’da 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıların arkasında biçerdöver pazarlığı ve alacak-verecek anlaşmazlığı olabileceği iddia edildi. Şüphelinin, aralarında husumet bulunduğu öne sürülen kişileri hedef aldığı iddiaları gündeme geldi. Olayın kesin nedeni ise henüz resmî olarak açıklanmadı.

SON TV / AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi ve çevresinde 5 Kasım 2026 tarihinde meydana gelen silahlı saldırılar Türkiye’yi yasa boğdu. Farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Olayın ardından güvenlik güçlerinin başlattığı geniş çaplı çalışmada şüpheli, Eskişehir’de sağ olarak yakalanarak gözaltına alındı.

ALACAK-VERECEK HUSUMETİ İDDİASI

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 8 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırılara ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı.

Bölgedeki görgü tanıkları ve köylülerin aktardığı bilgilere dayandırılan iddialara göre, Kıyır köyünde yapılan biçerdöver pazarlığı sırasında taraflar arasında anlaşmazlık yaşandı.

Saldırıların arka planında alacak-verecek meselesinden kaynaklanan bir husumetin de bulunabileceği öne sürüldü. Şüphelinin, aralarında anlaşmazlık olduğu iddia edilen kişileri takip ederek hedef aldığı ileri sürüldü. Ancak cinayetlerin bu nedenle işlendiği henüz resmî makamlarca doğrulanmadı.

CİNAYETLERİN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Sekiz kişinin yaşamını yitirdiği olayın nedenine ilişkin çeşitli iddialar kamuoyuna yansıdı. Ancak saldırıların gerekçesine ilişkin adli makamlarca kesinleşmiş bir tespit açıklanmadı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada olayların bütün yönleriyle aydınlatılması amaçlanıyor.

İKİ ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ

Saldırılarda İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulunda görev yapan öğretmenler Ayşe Sena Demir ile Hilal Mete de yaşamını yitirdi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iki öğretmenin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 1 cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Afyonkarahisar Valiliği de olayın aydınlatılması amacıyla ilgili kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını bildirdi.

MAHKEMEDEN YAYIN YASAĞI KARARI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin 2026/5725 Değişik İş sayılı kararı doğrultusunda, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının 2026/21952 sayılı soruşturması hakkında yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Kararın gerekçeleri arasında soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi ve kamuoyunda yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi gösterildi.

Bu nedenle biçerdöver pazarlığı, şüphelinin darbedildiği ve boşanma iddiaları gibi henüz doğrulanmamış ayrıntılar haber metnine alınmadı.

ETİKETLER:#Afyonkarahisar #İhsaniye #AfyonCinayetleri #SonDakika #CinayetSoruşturması #CumhuriyetBaşsavcılığı #Jandarma #SonTV